Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten digitalt

Mobil - i samarbejde med

Mobilsiden.dk
Mobil 17.11.11 kl. 18:57
Ifølge Mobilsiden.dk er iPhone 4S p.t. verdens bedste smartphone. Foto: AP/Eric Risberg

Test: iPhone 4S - en bedre iPhone

Af JOHN G. PEDERSEN, Mobilsiden.dk

Er iPhone 4S en smartphone, du ikke kan undvære, eller blot mere af det samme? Få svaret.

Det er vanskeligt virkelig at sige noget helt nyt om iPhone, men siden den første iPhone i 2007 er der trods alt sket lidt undervejs, men den vigtigste ting, at telefon-grundfunktionerne altid skal virke og være lette at betjene, har ikke forandret sig synderligt.

Brugere, som stadig har en af de første iPhones, kan altså uden problemer opgradere til en iPhone 4S uden at være helt tabt på gulvet.

Apple har i sin udvikling af styresystemet iOS været god til at få selv ældre iPhones med. Dermed bliver springet fra en f.eks. iPhone 3G til iPhone 4S endnu mindre.

Nu er spørgsmålet så, om det er værd at opgradere.

Bedste design på markedet!

Ingen slår Apple på design, som det er nu. Kombinationen af glas og stål, i en afrundet, poleret og enkel størrelse, er der ganske simpelt ikke nogle på markedet, der kan slå.

Størrelsen og vægten er også afpasset, så der lige præcis er balance mellem skærmstørrelsen og det fysiske layout; ikke for stort, ikke for småt, men lige tilpas.

Men designet har også store ulemper, særligt i kombination med hårde overflader. Det er forholdsvis let at smadre enten bag- eller forsiden - særligt hvis der er betongulve eller asfalt i nærheden.

Mange iPhone-brugere løser denne udfordring med et gummicover, hvilket jeg på ingen måder er tilhænger af, da designudtrykket så smadres fuldstændigt.

Som på iPhone 4 er det også bagsiden, der på 4S’eren er mest modtagelig over for ridser. Men her er min holdning også, at mobiler skal bruges og ikke pakkes ind i plastik.

I øvrigt er lås og volumentasterne, i forhold til iPhone 4, rykket en halv til en hel millimeter. Gamle covers passer derfor ikke altid helt til den nye model.

iMessage – en god vane

Med iOS 5, og altså ikke bare iPhone 4S, har Apple introduceret iMessage som en del af beskedfunktionerne. Med iMessage kan der sendes beskeder, der ligner sms, fra ens iPad eller iPhone til andre, der benytter samme system.

Hele beskedtråden opdateres løbende på alle enheder, så der skiftevis kan skrives på iPad eller iPhone – og det er endda muligt at se, om en besked er afleveret til modtageren. Man kan også se, når den anden part i samtalen er i gang med at skrive en besked.

iMessage er noget, som hurtigt bliver en vane, da det lige tilføjer et par ekstra småting til beskederne, der i øvrigt sendes fra samme sted/tråd som almindelige sms’er.

Beskeder sendt med iMessage er grønne, mens sms’er er blå. ”Send”-knappen tilsvarer også farven, så man hele tiden er klar over, hvilken beskedtype man afsender.

Det er ikke helt gratis at benytte iMessage, da beskederne sendes som datatrafik, men det er ikke prisen, der bekymrer mig. Det er derimod alle de mange personlige beskeder, der passerer gennem Apples servere. For hvem har egentlig adgang til mine data der, og hvordan beskyttes de?

artiklen fortsættes...
1 - 2 - 3 - 4
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Tophistorie

Pentax med hele 51,4 megapixels

Det nye mellemformatkamera fra Pentax er vejrtæt og har høj nok opløsning til professionelle.
forsiden lige nu

Psykisk syge: Tag penge fra andre syge

Psykisk syge og deres pårørende kræver 2 mia. kr. ekstra til psykiatrien.

Brøler forsinker supersygehus i Odense

Region Syddanmark kritiseres for planlægningen af milliardbyggeriet.

Apple overrasker eksperterne positivt

Apples nye regnskabstal overstiger forventningerne takket været et tilfredsstillende iPhone-salgstal.

Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

Socialdemokraterne skal tage befolkningens problemer mere alvorligt, lyder det.

LO frygter slagsmål under Thornings tale

Det kan ende i slåskamp ved statsministerens tale 1. maj, advarer LO-chef.

Ledigheden i industrien dykker

Faldende ledighed skaber frygt for flaskehalse og rejser tvivl om behovet for vækstpakker.
Annonce
Computer på Guide.dk
Galaxy NotePRO 12.2 - Det kommer ikke an på størrelsen

Test: Med Galaxy NotePRO 12.2 har Samsung fremtryllet en rigtig succes. Men det er ikke på grund af den store skærm.

Annonce
Mobilsiden.dkRSS
Modtag Mobilsiden.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på mobilsiden.com
Tempo
  • Træk rullegardinet ned på nettet

    Det kan være svært at vide, hvem der opfanger ens oplysninger i det skjulte pånettet og hvor de ender, men en række programmer kan hjælpe dig med at give dig lidt privatliv online. 
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
"Turisterne har ødelagt Barcelona"
I en kontroversiel dokumentarfilm fortæller byens indbyggere, hvordan Barcelona er ved at blive til en "forlystelsespark". 
Se flere
Motor
Med Tom K. bag Le Mans-kulisserne
Den danske racerkører Tom Kristensen er ikke bare mesteren ude på asfalten – også bag kulissen er han bedst. Han har også både fans og presse i sin hule hånd. 
Se flere