Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
torsdag 24. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten digitalt

Digitalt - i samarbejde med

altomdata.dk
Computer 02.06.12 kl. 09:26
Illustration: Alt om Data

Giv Google+ en chance

Af Redaktionen, Alt om Data

Kvarterets nye sociale netværk er et af de mest tilfredsstillende værktøjer, man kan bruge.

Google+ er, så vidt vi ved, Googles sjette forsøg på at lancere et socialt netværk. Først var der Google Groups – en online-genoplivning af Usenet, der stadig halter af sted. Så kom Orkut, der var en slags privat Facebook for forretningsfolk og pionerer.

Friend Connect var en tjeneste, som kun få har hørt om eller brugt. Den passede ind i tomrummet før Google Buzz. Det var et Twitter-agtigt redskab til indholdsdeling, der fulgte med Gmail. Endelig var der foretagendets mest berygtede og storslåede fiasko – Google Wave. Den forbandt redigeringsværktøjer med opslagstavle-mekanik, og der var mange interesserede, men kun få holdt ud.

40 mio. brugere

Alt dette foranledigede kritikere og anmeldere til at give Google+ en ordentlig omgang efter lanceringen. Uanset hvad de folk sagde, klarer Google+ sig ganske godt. Der er i øjeblikket 40 millioner registrerede brugere, efter at tjenesten begyndte i juni 2011. Omkring 15 millioner af dem er aktive og poster regelmæssigt. Det svarer til LinkedIn, der blev lanceret i 2003.

Kort sagt kan Google+ bryste sig af at være Googles første vellykkede sociale netværk.

Læs hos Datatid: I gang med Google+

Twitter delte også vandene i sin tid. Det gør det stadig. Det evige problem er, at sociale netværk ofte bliver fremstillet som direkte indbyrdes konkurrenter, selvom tjenes-terne og værktøjerne er meget forskellige. Hvis man sammenligner Google+ med Facebook, virker den nuværende trafik og statistikken ussel. Men Facebook er en anden form for social oplevelse, og det er Twitter også.

Facebook er over det hele. Tjenesten placerer en i centrum af ens personlige sociale univers. Her kan man offentliggøre nyheder og opdateringer til udvalgte brugere – primært folk, man kender personligt.

Følg med i indhold fra andre

Google+ er lidt anderledes. Inden for sociale mediers jargon er den asymmetrisk. Det betyder simpelthen, at den er beregnet til at følge med i indhold, som andre producerer, snarere end til at have kontakt med vennerne.

Den ligner en strømlinet udgave af det andet berømte sociale netværk. Man har en profil, en væg (der hedder en Strøm), fotogallerier, spil, folk, man følger, og en liste over følgere. Men på Google+ er der snarere tale om forbrug end om bidrag. I den henseende ligner det Twitter. Twitter til blogging.

Der er fem sektioner i Google+, og strømmen er kernen. Med den kan man se opdateringer fra de folk, man følger – tekst, video, links og fotos.

Føj folk til listerne

Du skal bruge nogle mennesker for at komme i gang. Googles integration med Gmail gør det helt enkelt, idet man efter at være logget på modtager et væld af forslag. Man kan også søge efter Yahoo, Hotmail eller fra e-mail-adressebøger i formaterne csv og vcf.

artiklen fortsættes...
1 - 2
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Tophistorie

Pentax med hele 51,4 megapixels

Det nye mellemformatkamera fra Pentax er vejrtæt og har høj nok opløsning til professionelle.
forsiden lige nu

Psykisk syge: Tag penge fra andre syge

Psykisk syge og deres pårørende kræver 2 mia. kr. ekstra til psykiatrien.

Brøler forsinker supersygehus i Odense

Region Syddanmark kritiseres for planlægningen af milliardbyggeriet.

Apple overrasker eksperterne positivt

Apples nye regnskabstal overstiger forventningerne takket været et tilfredsstillende iPhone-salgstal.

Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

Socialdemokraterne skal tage befolkningens problemer mere alvorligt, lyder det.

LO frygter slagsmål under Thornings tale

Det kan ende i slåskamp ved statsministerens tale 1. maj, advarer LO-chef.

Ledigheden i industrien dykker

Faldende ledighed skaber frygt for flaskehalse og rejser tvivl om behovet for vækstpakker.
Annonce
Annonce
Tempo
  • Træk rullegardinet ned på nettet

    Det kan være svært at vide, hvem der opfanger ens oplysninger i det skjulte pånettet og hvor de ender, men en række programmer kan hjælpe dig med at give dig lidt privatliv online. 
Mere
altomdata.dk
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
"Turisterne har ødelagt Barcelona"
I en kontroversiel dokumentarfilm fortæller byens indbyggere, hvordan Barcelona er ved at blive til en "forlystelsespark". 
Se flere
Motor
Med Tom K. bag Le Mans-kulisserne
Den danske racerkører Tom Kristensen er ikke bare mesteren ude på asfalten – også bag kulissen er han bedst. Han har også både fans og presse i sin hule hånd. 
Se flere