*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
søndag 13. juli 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten digitalt

Digitalt - i samarbejde med

altomdata.dk
Computer 23.04.2012 kl. 19:38
IObit Uninstaller kan eksempelvis køres fra et eksternt drev. Foto: Alt om Data

Guide: Fjern den bøvlede software

Af TORBEN OKHOLMog MARK WILSON, Alt om Data

Computerens harddisk bliver fyldt op med programmer, der måske ikke længere bruges.

Vores harddiske er ikke blot de steder, hvor vi gemmer alle de essentielle arbejdsrelaterede filer, de rummer også personlig digital musik og fotosamlinger.

Selvom man har en fuld backup, er der alle mulige problemer, hvis man får brug for at gendanne sine data. Vi har enormt mange programmer installeret, og mange af dem bruger vi ikke længere. Derfor er det klogt at rydde op en gang imellem for at reducere risikoen for problemer.

Windows kan hjælpe

Windows gør det muligt at afinstallere via Kontrolpanel, men vi har fundet programmet IObit Uninstaller, der også kan bruges til at fjerne bøvlede programmer og gør det muligt at spore de programmer, vi bruger mindst.

Det har hjulpet os til at frigøre harddiskplads, og vi er også glade for, at det kan afinstallere browseres værktøjslinjer. Se her, hvordan programmet kan hjælpe dig.

Har du svært ved at fjerne et uønsket program? IObit Uninstaller kan hjælpe

1. Installer IObit Uninstaller

Der er ingen standard-installation til IObit Uninstaller, fordi det er en porterbar applikation. Det vil sige, at man kan køre softwaren fra et eksternt drev, eller man kan kopiere den til pc’ens lokale harddisk. Du kan downloade det her – træk blot filen over på et eksternt drev, hvis du vil oprette en kopi.

2. Kør programmet

Dobbeltklik på filen ’iobituninstaller-v2.exe’, og klik på ’Run’-knappen, hvis der kommer en dialogboks med en sikkerhedsadvarsel. Klik på linket ’All the programs’ i skærmens venstre side, og gå igennem listen over installeret software på højre side. Find det program, du vil afinstallere fra systemet.

3. Afinstaller software

Gennemgå listen over software, og find et program, som du ikke længere vil bruge. Klik på programmets navn, og klik så på knappen ’Uninstall’ i toppen af IOBit Uninstallers vindue. Klik ’Yes’ for at gå videre, og vælg så ’Standard option’. Nu bliver du guidet gennem afinstallationsprocessen.

4. Avancerede afinstallationsfunktioner

Hvis du vil sikre dig, at alle rester af det irriterende program er blevet fjernet, skal du vælge funktionen ’Advanced’ og derefter klikke på ’Powerful scan’. Den gennemtrawler harddisken og søger efterladte filer og referencer til registreringsdatabasen, efter at den generelle afinstallation er afsluttet, og fjerner dem. Klik ’OK’, når det er overstået.

5. Fjern flere programmer

Hvis du er i gang med en større oprydning, kan du vælge en samlet afinstallation. Med den kan du afinstallere flere programmer samtidig uden at skulle fjerne dem hver for sig. Klik ud for funktionen ’Batch uninstall’, og klik i boksen ud for hvert af de programmer, du vil fjerne, før du klikker ’Uninstall’.

6. Find software, der skal fjernes

Hvis du ikke kan finde det, du søger, på listen, kan du spore den software, du måske vil fjerne. ’Recently Installed’ til venstre viser dine programmer arrangeret efter dato. ’Large Programs’ og ’Rarely Used’ viser de programmer, der fylder mest, og som bliver mindst brugt.

7. Værktøjsbjælker og opdateringer

De browser-værktøjslinjer, du har installeret, fremgår af lis-ten over software, men du kan se dem i en separat liste ved at klikke ’Toolbar’ og derefter afinstallere på sædvanlig vis. Hvis du har problemer med opdateringer, som du har installeret, skal du klikke på ’Windows Update’ og vælge de ting, du vil fjerne.

8. Hold orden i sagerne

Når du bruger IOBit Uninstaller, er det nemt at holde harddisken i orden ved at fjerne software, du ikke længere har brug for. Muligheden for at fjerne software i grupper sparer megen tid, og det værktøj, der sporer store programmer, gør det muligt hurtigt at finde pladskrævende software.

LÆS OGSÅ: Fem trin til din egen hjemmeside

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Tophistorie

Test: Ekstremt skarpt biografbillede

Sony VPL-VW500ES er en projektor, der gør, at man glæder sig til hver film. Selv de dårlige.
forsiden lige nu

Hvad skete der lige for Brasilien?

Problemerne i brasiliansk fodbold ligger dybt, lyder det fra tidligere landsholdsprofiler.

LA Ungdom vil ikke have ministerposter

"Liberal Alliance skal ikke ende som lille regeringsparti uden rygrad," mener LA Ungdom.

Sarkozy til angreb på dommere: Det er et hævntogt

Den tidligere franske præsident har kaldt sagen mod ham for "grotesk".

Motorcyklist dræbt i ulykke nær Viborg

En motorcyklist kørte ind i en bil på en landevej syd for Viborg. Motorcyklisten mistede livet.

DMI: Kraftig regn i store dele af landet

Et kraftigt regnvejr er på vej ind over os, hvilket betyder risiko for oversvømmelser.

Stortalent kunne køre livet af sig selv

Brian Holms rytter, Michal Kwiatkowski, er blevet udråbt som en fremtidig Tour-vinder.
Annonce
Mobil på Guide.dk
Test af Nokia Lumia 1020

Lumia 1020 er en fremragende smartphone med et kamera, der slår det meste.

Annonce
Tempo
  • Find din rette hyldeplads

    En ny amerikansk tjeneste forsøger at gøre for små erhvervsdrivende hvad Airbnb har gjort for rejsende og finde kortvarige butikslejemål i den virkelige verden frem for på nettet. 
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce
To-i-en: Bo i naturen men nyd bylivet
Aarhus Camping er omkranset af skov og natur, men er også et fint udgangspunkt, hvis man vil opleve Danmarks næststørste by. 
Se flere
Motor
Gokart til familien
Vel ligner den faceliftede Suzuki Swift sig selv, men under den korte frontklap er der sket ting og sager. 
Se flere
Bolig
Liebhaverskovfogedens landsted
Forvoksede træer og meterhøje brændenælder prægede stedet - så kom Claus Hemmingsen til. 
Se flere