Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Privacy Policy Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her
onsdag 23. april 2014
Jyllands-Posten Jyllands-Posten digitalt

Digitalt - i samarbejde med

altomdata.dk
Computer 12.03.12 kl. 19:14
Galaxy Tab 7.7 har et stilrent design og kan være i inderlommen på en blazerjakke. Foto: Mobilsiden.dk

Test: Lækker tablet i lommeformat

Samsung Galaxy Tab 7.7 passer i inderlommen på en blazerjakke. Vi har testet den.

Samsung producerer tablets baseret på Android-systemet i et utal af forskellige størrelser. Aktuelt er den største 10,1 tommer, men også en 8,9 tommer er på produktlisten. I denne test ser vi nærmere på Galaxy Tab 7.7. Galaxy Tab 7.7 er ualmindelig stilrent designet. Med en tykkelse på kun 7,89 millimeter er Tab 7.7 tyndere end de fleste smartphones på markedet, og vægten er helt nede på 340 g. Til sammenligning vejer IPad omkring 600 g. Det betyder, at Galaxy Tab 7.7 faktisk kan passe i inderlommen på en blazerjakke, uden at man har overvægt i en ene side af kroppen.

Knald på skærmen

Skærmens kvalitet er i højsædet på denne tablet, der bestemt også skal sælges på netop denne feature. Der er tale om Samsungs første tablet-computer med Super AMOLED Plus skærm, som fremstår flot, skarp og farverig.

Baggrund: Hvad er forskellen på Super AMOLED og Super AMOLED Plus?

Naturligvis kan farvernes ægthed diskuteres, men de, der er til ”colour power”, vil elske denne skærmtype. Opløsningen er 1280 x 800 pixels med 197 pixels per tomme (ppi). Apples "The new Ipad" ligger helt oppe på 2048 x 1536 pixels og 264 pixels per tomme. Men selvom iPad ligger meget højt på skærmopløsningen, er Galaxy Tab 7.7 absolut stadig værd at kigge på. Skærmen er responsiv og reagerer perfekt på alle ens bevægelser. At styresystemet og menuer så nogle gange halter efter, er en kedelig detalje, jeg kommer nærmere ind på længere nede i testen.

Android indeni

Vores testversion af Samsung Galaxy Tab 7.7 kører på systemet Android 3.2 Honeycomb, men vil senere blive opgraderet til Android 4 X - Ice Cream Sandwich. På toppen af Android har Samsung lagt Touchwiz-brugerfladen med egne widgets, applikationer og en ekstra menu i bunden af skærmen. Jeg er ikke den store fan af Touchwiz-delen, da jeg føler, den sløver produktet unødigt, og det til trods for dual-core processoren på 1,4 GHz. Til Samsungs fordel skal det nævnes, at Tab 7.7 alligevel er ganske lækker at anvende, og de små hop og hakker er noget, man i dagligdagen lever med – og ikke noget der gør, at man skal gå uden om enheden i butikken. Samsung er traditionelt god til at optimere denne del, når der efterfølgende kommer opdateringer til produktet ud.

Apps med mange pixels

Før du køber en tablet-computer baseret på Android-systemet, skal du være opmærksom på, at der ikke er det samme antal tablet-tilpassede applikationer til Android i forhold til, hvad der er til iOS-systemet, som Apples iPad kører. Almindelige apps, som eksempelvis Facebook, bliver enten strukket til at fylde hele skærmen – eller zoomet, så den fylder det hele. Den første mulighed giver meget små tekster og links, mens den anden blæser billedet op, således at pixels kommer til at minde om Legoklodser. Jeg er på ingen måde fan af denne fremgangsmåde, da den ikke giver en optimal oplevelse af, hvad en tablet faktisk kan bruges til. Heldigvis er der nogle fremragende indbyggede applikationer, der udnytter skærmen til perfektion. Jeg nævner i flæng kalender, Gmail, Microsoft Exchange mail, galleri m.v. Også Android Market, der nu hedder Google Play, ser lækkert ud på skærmen. Det samme gør Samsungs vejr-applikation.

artiklen fortsættes...
1 - 2 - 3 - 4
null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Tophistorie

Bluetooth-højttaler til ferieturen fra Denon

Mellemstor Bluetooh-højttaler med udskifteligt overtøj.
forsiden lige nu

It-kriminelle praler med fupnumre

Lederen af et forbrydersyndikat udlodder en Audi Q7 til månedens medarbejder, og en gruppe marokkanere, der laver phishingsvindel i Danmark, praler med det på Facebook.

Supermarkeder holder datomærkning skjult

Forbrugerne skal kende til mærkningen, mener Forbrugerrådet Tænk og fødevareministeren.

Saudisk prins dræbte 2.100 udryddelsestruede fugle

Endnu en sag om en saudisk prins med opsigtsvækkende udskejelser har set dagens lys.

Jysk succesbank løfter overskud 44 pct.

Der var fremgang over stort set hele linjen for Ringkjøbing Landbobank i første kvartal.

Google giver pengene tilbage for fup-app

Google er nødt til at undskylde for app, der er downloadet mere end 10.000 gange.

V: Aktion mod Thorning er barnlig

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, kalder den planlagte fløjteaktion mod statsministeren for barnlig.
Annonce
Annonce
Tempo
  • Træk rullegardinet ned på nettet

    Det kan være svært at vide, hvem der opfanger ens oplysninger i det skjulte pånettet og hvor de ender, men en række programmer kan hjælpe dig med at give dig lidt privatliv online. 
Mere
altomdata.dk
Søg i vejviseren
Annonce
Annonce