*

Ordet er dit

Kendte: Undersøg 11. september forfra

Kendte danskere kræver sammen med berømtheder fra hele verden en undersøgelse af, om terrorangrebet på World Trade Center (WTC) i New York 11. september 2001 i virkeligheden skyldes et amerikansk regeringskomplot.

Det skriver Politiken Søndag.

Bag kravet ligger en teori om, at centret blev sprængt i luften af Bushregeringen og ikke - som officielle undersøgelser ellers viser - blev ødelagt af de to kaprede fly.

Afdøde skuespiller Jesper Klein, filminstruktør Lotte Svendsen, læge Inge Genefke, sanger Ivan Pedersen, skuespiller Flemming Jensen, Gasolin'-guitarist Franz Beckerlee, bassist Peter Ingemann, præst Flemming Pless og teolog Gitte Berg medvirker alle i en video, der støtter kravet om en ny undersøgelse.

SE VIDEO: 911 Fup eller Fakta

Kemilektor turnerer med teori

I disse måneder trækker universitetslektor i kemi Niels Harrit fulde huse landet over med et foredrag om 'Det syvende tårn' - den bygning i WTC, der ikke blev ramt af et af de to fly, men alligevel faldt sammen sidst på eftermiddagen 11. september 2001.

Filminstruktør Lotte Svendsen, der er med i videofilmen, har ikke skrevet under på kravet om en undersøgelse, men støtter det:

»Den der med, at det kunne amerikanerne aldrig finde på, giver jeg ikke noget for. Jeg har baseret på mine egne oplevelser i Nicaragua en dyb mistillid til regeringen i Washington. Så hvad angår 11. september er der både brug for en ny undersøgelse og mere kritisk journalistik«, siger hun til Politiken Søndag.

Utzon bag kravet

Arkitekt Jan Utzon har skrevet under på henvendelsen til den amerikanske regering med ønsket om »en virkelig uafhængig undersøgelse«, der skal klarlægge »den fulde sandhed«.

SE ALLE NAVNENE: De vil have en ny undersøgelse

I henvendelsen står også, at den ny undersøgelse skal omfatte en total efterforskning af »den mulige brug af eksplosive stoffer, der kan have været den virkelige grund til ødelæggelsen« af de to tårne og bygning nr. 7 i World Trade Center.

Jan Utzon siger til Politiken, at han er overrasket over den fremtrædende rolle, hans underskrift har fået i kampagnen:

»Jeg har en australsk kollega, der går meget op i sagen, og han viste mig forskelligt materiale om 11. september. Det er hovedgrunden til, at jeg skrev under. Jeg synes ikke, man kan have noget mod en ny undersøgelse, når der nu er uopklarede punkter. Det allerbedste ville selvfølgelig være, om den viste, at de officielle forklaringer er rigtige«, siger han til Politiken.

Kilde: Politiken
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
Her kan du læse Jyllands-Postens regler for debat og finde svar på dine spørgsmål om vores debatfunktioner.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her