*

Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder

Hemmelig kritik

Hvis man ikke vidste bedre, måtte man tro, at det står meget slemt til med menneskerettighederne i Danmark. Hvis man som helt forudsætningsløs læser den seneste rapport fra Ecri, Europarådets kommission mod racisme og intolerance, må man få den opfattelse, at udlændinge nærmest får bank af danske myndigheder. I hvert fald bruger centerchef Niels- Erik Hansen, der er en af leverandørerne til rapporten, frejdigt det udtryk, at der føres en »hårdhændet« udlændingepolitik.

Enhver oplyst dansker og enhver oplyst europæer ved bedre, men visse kræfter har åbenbart en interesse i at sprede misinformation om menneskerettighedssituationen i Danmark, og det kan ikke udelukkes, at en og anden ubefæstet sjæl kunne tage foretagendets ordskvalder for pålydende.

Med til at stemple Ecri-rapporten som noget utroværdigt vås er endvidere det faktum, at Europarådet nægter at oplyse, hvem der har givet de tilgrundliggende oplysninger.Som begrundelse herfor nævner den danske Ecri-repræsentant, juraprofessor Eva Schmidt, at informatorerne kan komme ud for ubehageligheder, hvis det kommer frem, at det er dem, Ecri har talt med. Og så nævner hun for at illustrere problemets omfang, at det i Rusland og Hviderusland kan være farligt at udtale kritik af myndighederne.

Hermed har den debat vist nået et foreløbigt lavpunkt i saglighed og et højdepunkt i infami.

Debatniveauet er ellers et af rapportens væsentligste kritikpunkter, og her afsløres en tydelig politisk interesse, der ikke har en snus med menneskerettigheder at gøre, men alene har til formål at sværte et bestemt politisk parti.

De ifølge Europarådet hemmelige kilder, som ikke overraskende viser sig at være SOS mod Racisme og Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination, har ”oplyst”, at hadske udtalelser fra specielt Dansk Folkeparti har skabt et politisk klima, hvor det har været muligt at forringe vilkårene for minoriteter.

De to ubehageligt manipulerende foretagender har endvidere påstået, at danske medier tilskynder til racehad uden at blive retsforfulgt. Hvad de altså burde, må man forstå.Efterhånden fristes man til blot med et skuldertræk at konstatere, at en organisation under Europarådet endnu engang farer frem med noget forvorpent, politisk farvet vås om menneskerettighedssituationen i Danmark. Man fristes til med et skuldertræk at konstatere, at det er det sædvanlige slæng af manipulerende skyggepolitikere, der med en gedulgt dagsorden arbejder for at sværte udvalgte dele af det politiske system. Ecri-rapporten anbefaler blandt andet, at myndighederne sikrer en mere positiv tone i medierne fra politikerne, og afslører dermed et noget problematisk forhold til den grundlæggende menneskeret, der hedder ytringsfrihed. Når myndighederne skal sikre en bestemt tone i debatten, er der ikke langt til totalitære systemer, hvor den gode stat sørger for den gode tone og fængsler dem, som spolerer den gode stemning. Det er jo egentlig ganske afskyeligt, at der i Europarådet findes kræfter, der i fuldt alvor går ind for en sådan politisk styring af den offentlige debat.

Det ville være en krænkelse af en grundlæggende menneskerettighed, men sådan tænker folk ikke, som mener at have set lyset og fundet den evige sandhed. For dem skal den gode stemning ikke spoleres af en karsk og relevant offentlig debat.

Så meget for denne såkaldte rapport.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Coop har lavet selvmål
Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
JP mener: DR bør slankes
P3 skal ikke nødvendigvis drives af DR.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Leder lige nu
20.10

JP mener: Grænsekontrollen er EU’s nederlag

EU svigtede drømmen om de åbne grænser. Nu må EU rydde op efter sig selv.
18.10

JP mener: Coop har lavet selvmål

17.10

JP mener: DR bør slankes

Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her