*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en leder: Jyllands-Posten er en liberal avis, hvilket kommer til udtryk på lederplads – mens journalistikken lever sit eget, frie og uafhængige liv. Vi skelner skarpt mellem journalistik og meningsstof.

Leder

Giv Herning chancen

»Der skal stort set kun en støvsuger og nogle møbler til, så kan man bare gå i gang,« har Arne Sigtenbjerggaard frejdigt erklæret i kampen for politiskolen. Det holdt ikke helt.

Mange har utvivlsomt følt sig godt underholdt af spillefilmserien ”Politiskolen”, men som det ofte er set, overgår virkeligheden ofte kreativiteten i Hollywood.

Farcen om den første politiskole uden for København har for længst nået proportioner, der ville have udløst latterkramper, om ikke sagen havde været så alvorlig.

Fortielser og løgne har været centrale elementer, der parret med dubiøse politiske studehandler har gjort en grundlæggende rigtig beslutning til det stik modsatte.

Aftalen om en politiskole vest for Storebælt blev indgået i forbindelse med politiforliget i november 2015, men fordi placeringen ikke blev aftalt ved samme lejlighed, har farcen kunnet udvikle sig til skandaløse proportioner. Rigspolitiet anbefalede en nybygget politiskole placeret med »kortest mulig transport til København (helst ikke over to timers udrykningskørsel)«, hvilket prompte udløste en febrilsk adfærd hos jyske kommuner, der som noget af det første valgte at parkere realitetssansen og sine steder sandheden.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, tilbød en tidligere sygeplejeskole med ordene: »Jeg kender vores bygning til hudløshed, og jeg ved, hvor god en bygning den er, og hvor begejstret Rigspolitiet har været de to gange, det har været på besøg. Og politiet kan flytte ind i morgen, så det kan bare hente nøglen og komme i gang«.

VLAK-regeringen ville det imidlertid anderledes, og i regeringsgrundlaget kunne man derfor læse: »Regeringen vil placere den nye politiskole i Herning. En nybygget politiskole imødekommer politiets fremtidige behov, og placeringen i Herning bidrager til en bedre balance mellem landsdelene.«

Herning stod parat, men som dokumenteret her i avisen havde kommunen i sin iver ikke fået alle detaljer i tilbuddet om en nybygget politiskole på plads. Spildte kræfter, skulle det tilmed vise sig, da Dansk Folkeparti havde besluttet, at politiskolen skulle ligge i partiformand Kristian Thulesen Dahls valgkreds, og da Socialdemokratiet erklærede sig enig, måtte regeringen svigte sit løfte til Herning. Argumentet fra DF var, at man ved at vælge eksisterende bygninger i Vejle kunne påbegynde uddannelsen af nye politielever allerede i 2018. Efter at have gennemgået projektet mener Bygningsstyrelsen nu imidlertid, at der vil gå 37 måneder, før politiskolen i Vejle vil stå klar til brug. Altså først i 2020.

Herning erklærede sig i sin tid parat til at kunne byde nye politielever velkommen efter 22-26 mdr. i en nybygget politiskole, og herningenserne har et for længst dokumenteret talent for ikke blot at løfte sådanne udfordringer, men også at være ordholdende. Derfor vil det ikke være underligt, hvis man i Herning i dag ser sig som ofre for endnu et snusket politisk spil fra DF, der ikke tør tage et regeringsansvar, men opfører sig, som om partiet havde fast plads i regeringen.

»Der skal stort set kun en støvsuger og nogle møbler til, så kan man bare gå i gang,« har Arne Sigtenbjerggaard frejdigt erklæret i kampen for politiskolen. Måtte nogle mene, at Vejle-borgmesteren har et anstrengt forhold til sandheden, er det svært at sige dem imod. Den gamle sygeplejeskole kræver ikke blot omfattende renovering, men har endda, viser det sig, i alle årene været i strid med lokalplanen, hvorfor kommunen i sin kvide nu har udarbejdet en ny lokalplan.

På det nu kendte grundlag er det meningsløst at placere politiskolen i gamle lokaler i Vejle. Herning bør have chancen for at vise, at det kan gøres hurtigere, bedre og frem for alt anderledes professionelt i en nybygget politiskole.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Leder lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Måske går det bare ad helvede til

Rune Toftegaard Selsing
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt.

Blog: Grib din fjerboa, kys din kæreste, og vær stolt!

Erik Winther Paisley
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her