*

 

Tophistorie

Vinderkronik: Sådan får vi et Danmark i balance

Ivar Dreyer, pens. kommunaldirektør, Roslev
De rationaliseringsgevinster, der måtte være opnået gennem de seneste årtiers vidtgående samfundsreformer, er ikke i nærheden af at kunne forrente de milliardinvesteringer, som det offentlige har foretaget.
Seneste Kronik
26.10

Kronik: Skal vi ændre abortloven, så kvinder får lov til at fravælge et tvillingefoster?

Signild Vallgårda, medlem af Det Etiske Råd | Lillian Bondo, medlem af Det Etiske Råd | Thomas Ploug, medlem af Det Etiske Råd
Det Etiske Råd er splittet i spørgsmålet om, hvorvidt det er etisk forsvarligt at lave provokeret abort på et eller flere fostre blandt tvillinger og trillinger.
25.10

Kronik: Folkeskolen er vores hele livet

Claus Hjortdal , formand Skolelederforeningen
Som optakt til Skolelederforeningens årsmøde den 28. og 29. oktober i Aalborg gør foreningens formand status over folkeskolens rolle som samfundsdannende institution og de udfordringer, som skolereformen har medført.
24.10

Kronik: Lad mand være mand og kvinde være kvinde

Amalie Pedersen, parterapeut
Manden slår græsset, og kvinden gør rent. Nogle par gør bare det, som de er bedst til. I disse parforhold fodrer man hinandens styrker, og sammen står man stærkt.
23.10

Kronik: Undersøgelseskommissioner under lup

Det er dyrt og tager lang tid, når en undersøgelseskommission skal kulegrave en ”skandalesag”. Men hvad kan der gøres ved det?
22.10

Kronik: Jo tættere du kommer døden på grund af organmangel, jo sværere har du ved at acceptere spildet

Jens G. Friis, cand. merc., indehaver af Strat & Co, Sølvgade 38A 1307, København K.
Sundhedsminister Sophie Løhde har valgt at rejse debatten om såkaldt ”formodet samtykke” i forbindelse med organdonation. Samtidig har ministeren bedt Etisk Råd om at tage problematikken op, og det skal hun i den grad have cadeau for.
21.10

Kronik: Vide rammer for specialoperationer

Lars H. Ehrensvärd Jensen, major, Institut for Strategi, Forsvarsakademiet
Mange politikere er villige til at gå langt i brugen af danske specialstyrker til operationer, som støtter Danmarks strategiske interesser.
20.10

Kronik: Smertelindring mangler i kræftplan

Bodil Abild Jespersen, overlæge, kræftafd. Aarhus Universitetshospital | Per Sjøgren, professor, overlæge, dr.med Onkologisk Klinik Rigshospitalet
Den specialiserede lindrende indsats er blevet stedmoderligt behandlet i regeringens ellers meget roste kræftplan.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Blogs

Blog: Vor postborgerlige tilstand

Mikael Jalving
Nærmest umærkeligt holdt moderate kræfter i det meste af Vesteuropa op med at være nationale, kristne, traditionsbevidste og at se sig som historiske væsener.

Blog: Vold er vold – også inden for hjemmets fire vægge

Louise Holck
Danmark er et af verdens mest veludviklede og ligestillede lande, og alligevel oplever tusindvis af danske kvinder årligt at blive udsat for vold begået af deres nuværende eller tidligere partner.

Blog: Terror-ytrende islamist skal tale imorgen på Nørrebro

Jaleh Tavakoli
Er det en del af selvhadet at vi værner om voldsmandens ytringsfrihed, imens at fredelige og demokratiske borgere ikke kan bruge deres ytringsfrihed?
International debat

Per Stig Møller: Fredspolitikken førte til flere krige

Per Stig Møller
Barack Obamas fredspolitik førte til mere krig. Eftersom Hillary Clinton er en mester i at lære af sine egne og andres fejltagelser, vil hun formentlig føre en anderledes fast og troværdig udenrigspolitik.
Kommentarer
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her