*

Dette er et international debatindlæg: Jyllands-Posten har sammensat et korps af kommentatorer, der debatterer og analyserer verden omkring os.

International debat

Det er foreløbigt et plaster på et åbent benbrud

Vi vil ikke finde os i at betale milliarder til EU og samtidig være til grin for vore egne penge.

Jeg ønsker selvfølgelig regeringen held og lykke med forehavendet at indeksere børnechecken efter leveomkostninger i de respektive EU-lande.

Man må huske på, at vi ikke skal længere tilbage end før seneste folketingsvalg for at finde citater, hvor Venstre-folk fandt det helt uacceptabelt, at børnechecken overhovedet skulle gives til børn, der aldrig havde sat deres fod i Danmark, og hvor Venstre aktivt i Folketinget medvirkede til at skose S-ledede regeringer for, at man ikke fulgte dansk lov.

Når det kommer til stykket er spørgsmålet om indeksering af børnechecken et plaster på et åbent benbrud i forhold til, hvad det er for en udfordring, Danmark står over for.

Man er faktisk dårligt kommet i gang med den opgave, der hedder at beskytte det danske arbejdsmarked.

Danmark bruger f.eks. over 1 mia. kr. på SU til EU-borgere, der, hvis blot de kan finde syv-otte timers arbejde i Danmark, kan påberåbe sig at være vandrende arbejdstagere og dermed stikke snablen i den velfærdskasse, som generationer af danske skatteydere har betalt til.

Dertil kommer EU-Kommissionens ambitioner om ikke alene at fastholde, men at udvide adgangen til at eksportere ledighedsydelser fra tre til seks måneder.

Det vil gøre det endnu mere attraktivt at komme til Danmark, optjene dagpengeret for efterfølgende at lægge sig på langs i Timisoara, hvor man kan leve fedt af danske dagpenge – uden at danske myndigheder har en kinamands chance for at tjekke, om man står til rådighed for arbejdsmarkedet.

For slet ikke at tale om roma-problematikken, hvor plattenslagere og kriminelle udnytter reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed til at bedrive plat, forøve kriminalitet og ligge Danmark og danskerne til last under dække af at ville skaffe sig et arbejde, hvilket forekommer ganske umuligt, når man bor i en papkasse på Amager Fælled.

Så regeringen er hverken helt eller halvvejs i mål. Man er faktisk dårligt kommet i gang med den opgave, der hedder at beskytte det danske arbejdsmarked, forhindre udnyttelse af gunstige danske ydelser og hindre kriminelle elementer i at komme til landet.

Det er tiden at sætte farten i vejret og meddele Bruxelles, at vi ganske enkelt ikke vil finde os i at betale milliarder til EU og samtidig være til grin for vore egne penge.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Debat: For mange hænder
Iver Sørensen, Hadsund
Debat: Der er historisk lav arbejdsløshed i Syddjurs
Kristian Herget, byrådsmedlem for SF, medlem af arbejdsmarkedsudvalget
Lige før sommerferien satte vi historisk rekord i Syddjurs med den laveste arbejdsløshed nogensinde i kommunen.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Nyhedsbreve
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Venstre sikrer rimelighed i den fri bevægelighed

Morten Løkkegaard
EU og det indre marked er som helhed en stor gevinst for Danmark, dansk økonomi er til gavn for både vækst og velstand.
Annonce
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her