*

Dette er et international debatindlæg: Jyllands-Posten har sammensat et korps af kommentatorer, der debatterer og analyserer verden omkring os.

International debat

Det er foreløbigt et plaster på et åbent benbrud

Vi vil ikke finde os i at betale milliarder til EU og samtidig være til grin for vore egne penge.

Jeg ønsker selvfølgelig regeringen held og lykke med forehavendet at indeksere børnechecken efter leveomkostninger i de respektive EU-lande.

Man må huske på, at vi ikke skal længere tilbage end før seneste folketingsvalg for at finde citater, hvor Venstre-folk fandt det helt uacceptabelt, at børnechecken overhovedet skulle gives til børn, der aldrig havde sat deres fod i Danmark, og hvor Venstre aktivt i Folketinget medvirkede til at skose S-ledede regeringer for, at man ikke fulgte dansk lov.

Når det kommer til stykket er spørgsmålet om indeksering af børnechecken et plaster på et åbent benbrud i forhold til, hvad det er for en udfordring, Danmark står over for.

Man er faktisk dårligt kommet i gang med den opgave, der hedder at beskytte det danske arbejdsmarked.

Danmark bruger f.eks. over 1 mia. kr. på SU til EU-borgere, der, hvis blot de kan finde syv-otte timers arbejde i Danmark, kan påberåbe sig at være vandrende arbejdstagere og dermed stikke snablen i den velfærdskasse, som generationer af danske skatteydere har betalt til.

Dertil kommer EU-Kommissionens ambitioner om ikke alene at fastholde, men at udvide adgangen til at eksportere ledighedsydelser fra tre til seks måneder.

Det vil gøre det endnu mere attraktivt at komme til Danmark, optjene dagpengeret for efterfølgende at lægge sig på langs i Timisoara, hvor man kan leve fedt af danske dagpenge – uden at danske myndigheder har en kinamands chance for at tjekke, om man står til rådighed for arbejdsmarkedet.

For slet ikke at tale om roma-problematikken, hvor plattenslagere og kriminelle udnytter reglerne om arbejdskraftens fri bevægelighed til at bedrive plat, forøve kriminalitet og ligge Danmark og danskerne til last under dække af at ville skaffe sig et arbejde, hvilket forekommer ganske umuligt, når man bor i en papkasse på Amager Fælled.

Så regeringen er hverken helt eller halvvejs i mål. Man er faktisk dårligt kommet i gang med den opgave, der hedder at beskytte det danske arbejdsmarked, forhindre udnyttelse af gunstige danske ydelser og hindre kriminelle elementer i at komme til landet.

Det er tiden at sætte farten i vejret og meddele Bruxelles, at vi ganske enkelt ikke vil finde os i at betale milliarder til EU og samtidig være til grin for vore egne penge.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Nyhedsbreve
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DRs Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.

Blog: Fem borgerlige pejlemærker for fremtiden København

Jens-Kristian Lütken
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning
Annonce
Annonce
Analyse: Det skal du holde øje med på valgaftenen
Hvilke partier sætter sig på de 31 stole i byrådssalen i Aarhus Kommune i de kommende fire år? Og hvor mange partier skal der til, for at sætte sig på flertallet? Når det spørgsmål er besvaret, begynder spillet om posterne for alvor på Aarhus Rådhus. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her