*

Seneste International debat
21.06

International debat: Macron og Merkel kan bane vej for EU’s renæssance

Bjarke Møller
Over for folkevandringerne, klimaforandringerne, de internationale terrortrusler, Putins og Erdogans autoritære regimer og Kinas globale opstigen får vi brug for mere EU og ikke mindre Europa.
15.06

Diis: Der er stærkt brug for en dansk indsats for at fremme ligestillingen på globalt plan

Lars Engberg-Pedersen, seniorforsker, Diis | Adam Moe Fejerskov, forsker, Diis | Signe Cold-Ravnkilde, postdoc, Diis
Ligestilling i Danmark skal være en klar politisk prioritet, hvis vores internationale engagement for at fremme dagsordenen rundtom i verden skal tages seriøst.
14.06

Debat: Den franske præsident Macron er ikke bange for at iføre sig førertrøjen

Charlotte Flindt Pedersen
USA’s præsident, Donald Trump, har muligvis gjort planeten og klimaet til det afgørende emne politisk, samtidig med at han har sat USA på bænken og overladt tøjlerne til nye kræfter.
11.06

International debat: »Hvilke fingeraftryk eller hovaftryk eller hornaftryk?«

David Ignatius, kommentator ved The Washington Post
Den russiske præsident Vladimir Putin betragter amerikanske mediers påstande om uafhængighed som fup, og i et tv-interview for nylig, hvor han blev spurgt ind til russiske »digitale fingeraftryk« på hackingen af Demokraternes kampagnestab, eksploderede han og antydede, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA måske havde fundet på det hele.
10.06

International debat: Er den nye G-nul-verdensorden kommet for at blive?

Ian Bremmer
USA’s præsident, Donald Trump, er den første amerikanske præsident siden 1930’erne, som ikke mener, at internationalt lederskab er i USA’s interesse. Derfor lever vi nu i en G-nul-verden uden konsekvent lederskab.
07.06

International debat: Slut med militære demokratimissioner

Søren Espersen, MF (DF) Udenrigspolitisk Nævns formand
Når den sidste vestlige soldat snart forlader Afghanistan – og vi nøjes med i ny og næ at kyle nogle store bomber af sted mod terroristlejre – bør vi spørge os selv, om vi vandt eller tabte.
01.06

Diis: Ukraines landsbyer prøver at slippe fortiden

Neil Webster, seniorforsker, DIIS
Efter mange år med en kommunistisk ledet stat, hvor borgerne ikke turde kritisere styret, begynder der at opstå nye måder at organisere sig på i Ukraines lokalsamfund.
Se flere nyheder
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Vi må gøre op med krævermentaliteten

Maria Bille Høeg
Vores ekstremt omfattende velfærdsstat har den slagside, at det personlige ansvar er ved at lide en stille kvælningsdød.

Blog: Det er hårdt at være far på et sygehus, hvor alt handler om mor

Harun Demirtas
At du skulle løbe halvtosset rundt på en hospitalsgang, tabe dig 10 kilo af stress og endda gemme dig helt alene på et toilet og græde af frustration, det har du og dine kære ikke regnet med.

Debat: Din ferie kan redde natur – eller rydde den

Sophie Rytter | Thomas Ravn-Pedersen
Vores rejselyst presser klima og natur. Nu har FN sat kursen mod mere ansvarlig turisme.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her