*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Flest madforgiftninger fra økologisk landbrug

Økologisk mad er ikke sundere end mad, der stammer fra det almindelige konventionelle landbrug, kunne man forleden læse på jyllands-posten.dk. Og jeg har lyst til at tilføje tværtimod.

At økologiske produkter skulle være sundere end de konventionelt dyrkede, strider også mod al sund fornuft.

De konventionelt dyrkede landbrugsprodukter er fremavlet med tilførsel af optimale mængder af livsnødvendige næringsstoffer. Under væksten bliver de om nødvendigt behandlet med godkendte og anerkendte plantebeskyttelsesmidler for evt. sygdomme, skadedyr og ukrudt. Og resultatet er nogle af verdens bedste og sundeste landbrugsprodukter fra dansk landbrug.

Dette er ikke tilfældet med de økologisk dyrkede afgrøder, der så til gengæld ofte lider af mangelsygdomme og angreb af skadedyr. Og markerne er desuden ofte ved at gro til af ukrudt. Langtfra et kønt syn og misligholdelse af god landmandsskik.

Det er vel ikke så mærkeligt, at de fleste madforgiftninger oftest er forårsaget ved indtagelse af fødevarer fra økologiske landbrug, hvor afgrøderne har været præget af næringsmangel samt angreb af sygdom og skadedyr, men gennem reklamer og godtroende kendisser prøver man at hjernevaske folk med henblik på at forsøge salget opretholdt og udbredt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.

Blog: Et pudseløjerligt valg

Morten Uhrskov Jensen
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands.

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Debat: Hvor længe holder Theresa May?

Karin Riis-Jørgensen, København K
Den britiske premierminister er meget svækket – af valgnederlaget, sexskandalerne og senest den kontroversielle udnævnelse af hendes betroede mand til forsvarsminister.
Annonce
Annonce
Bolig
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her