*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Flest madforgiftninger fra økologisk landbrug

Økologisk mad er ikke sundere end mad, der stammer fra det almindelige konventionelle landbrug, kunne man forleden læse på jyllands-posten.dk. Og jeg har lyst til at tilføje tværtimod.

At økologiske produkter skulle være sundere end de konventionelt dyrkede, strider også mod al sund fornuft.

De konventionelt dyrkede landbrugsprodukter er fremavlet med tilførsel af optimale mængder af livsnødvendige næringsstoffer. Under væksten bliver de om nødvendigt behandlet med godkendte og anerkendte plantebeskyttelsesmidler for evt. sygdomme, skadedyr og ukrudt. Og resultatet er nogle af verdens bedste og sundeste landbrugsprodukter fra dansk landbrug.

Dette er ikke tilfældet med de økologisk dyrkede afgrøder, der så til gengæld ofte lider af mangelsygdomme og angreb af skadedyr. Og markerne er desuden ofte ved at gro til af ukrudt. Langtfra et kønt syn og misligholdelse af god landmandsskik.

Det er vel ikke så mærkeligt, at de fleste madforgiftninger oftest er forårsaget ved indtagelse af fødevarer fra økologiske landbrug, hvor afgrøderne har været præget af næringsmangel samt angreb af sygdom og skadedyr, men gennem reklamer og godtroende kendisser prøver man at hjernevaske folk med henblik på at forsøge salget opretholdt og udbredt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kulturministeren løber fra aftale
Martin Reinhardt, musiker i Copenhagen Phil Hillerød
Fremtiden for dansk kulturliv ser sort ud, når ministre ikke vil anerkende ansvar og aftale, end ikke vil anerkende, at de findes.
Debat: Besynderlig nyhedslogik
Poul Erik Olsen, Kolding
Da Geert Wilders og hans frihedsparti ved det nylige valg i Holland gik 30 pct. frem, kunne TV 2 fortælle os, at Geert Wilders tabte valget.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.

Blog: Er Fyn for fin?

Finn Slumstrup
Hvorfor taber Fyn i kampen om statslige arbejdspladser?

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.

Tilbageblik på EM-sejren: Farvel, Bodo Illgner!

Niels Lillelund
Kommentar: Sidste år er længe siden, og 25 år er endnu længere, men er det virkelig så længe siden, vi blev europamestre over Tyskland - med målmanden Bodo Illgner? Vi, for vi er altid vi, når vi vinder, og det kalder på erindringen og eftertanken.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her