*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Løgn i lasten

Jeg forstår ikke, at en pensioneret officer og senioranalytiker ved DIIS vil anvende løgn i den offentlige debat. Men det er, hvad Karsten Møller gør i sit indlæg i JP 7/7.

Han påstår her, at JD blev arbejdsløs efter at være blevet ”blacklistet” i medierne efter påstandene om landsskadelig virksomhed, påstande, der ikke er ført bevis for.

Som vidne i den retssag, som Dragsdahl anlagde mod mig, ved Møller, at Dragsdahl benyttede sig af en løgn, da han hulkende i retssalen påstod, at jeg var skyld i, at han var arbejdsløs. Min advokat gjorde nemlig omgående retten opmærksom på, at Dragsdahl allerede i et interview til DIIS i oktober 2004 havde sagt, at han var rasende over at være arbejdsløs.

Min artikel om Dragsdahl blev offentliggjort i januar 2007, dvs. to år og tre måneder efter dette raseriudbrud. Min advokat gjorde omgående retten opmærksom på dette forhold og spurgte DIIS-forsker Svend Aage Christensen, om han kunne bekræfte Dragsdahls udsagn i det interview, han havde gennemført i 2004.

Desværre fik Christensen et akut anfald af hukommelsessvigt og mente ikke at kunne huske noget. Det er sådan set også uden interesse. Det autentiske interview fra oktober 2004 foreligger fuldt udskrevet, og enhver med eller uden hukommelsestab kan høre DIIS-interviewet i hele dets udstrækning.

Jeg har heller ikke, som Møller insinuerer, nogen sinde påstået, at Dragsdahl har udført landsskadelig virksomhed. Officerer holder sig normalt til kendsgerninger. Det gør den fhv. officer Karsten Møller ikke.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Om igen, Jensen
I den fortsatte debat om koldkrigsrapporter kommenterede professor Bent Jensen i kronikken 4/7 ”Mens vi venter på at få lov …” synspunkter fremsat af direktør Nanna Hvidt og seniorforsker Svend Aage Christensen, DIIS.
Debat: Kulturministeren løber fra aftale
Martin Reinhardt, musiker i Copenhagen Phil Hillerød
Fremtiden for dansk kulturliv ser sort ud, når ministre ikke vil anerkende ansvar og aftale, end ikke vil anerkende, at de findes.
Debat: Besynderlig nyhedslogik
Poul Erik Olsen, Kolding
Da Geert Wilders og hans frihedsparti ved det nylige valg i Holland gik 30 pct. frem, kunne TV 2 fortælle os, at Geert Wilders tabte valget.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.

Blog: Er Fyn for fin?

Finn Slumstrup
Hvorfor taber Fyn i kampen om statslige arbejdspladser?

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.

Tilbageblik på EM-sejren: Farvel, Bodo Illgner!

Niels Lillelund
Kommentar: Sidste år er længe siden, og 25 år er endnu længere, men er det virkelig så længe siden, vi blev europamestre over Tyskland - med målmanden Bodo Illgner? Vi, for vi er altid vi, når vi vinder, og det kalder på erindringen og eftertanken.
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her