*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Om igen, generalmajor

Karsten Møller, generalmajor og senioranalytiker ved Dansk Institut for Internationale Studier, er i et indlæg ”Om igen, Jensen” ( JP 7/7) gået i rette med Bent Jensen, fordi denne har hævdet, at det var seniorforsker Svend Aage Christensen, der fik journalist Jørgen Dragsdahl ansat på DIIS.

Næh, det var skam Møller himself, der sørgede herfor. Og Møller fortsætter: »JD var og er stadig arbejdsløs, da han åbenbart er blevet ”blacklistet” i medierne efter påstandene om landsskadelig virksomhed, påstande, der ikke er ført bevis for.

Et af de bærende retsprincipper i dette land har hidtil været, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.«

Møller må her hentyde til artiklen i Jyllands-Posten 14/1 2007 (”De kaldte ham nr. 1”). Her står intet om ”landsskadelig virksomhed”, kun at både PET og KGB opfattede JD som agent for KGB. At JD skulle være arbejdsløs pga. artiklen (og efterfølgende artikler om samme emne) i JP, er dog en skrøne.

JD blev 29/10 2004 interviewet af Svend Aage Christensen m.fl. som led i den efterfølgende DIIS-udredning om ”Danmark under Den Kolde Krig”, som SAC var ”chefudreder” på. I interviewet udtalte JD bl.a.: »[…] jeg bliver så edderspændt rasende, altså jeg er arbejdsløs i dag, hvorfor er jeg arbejdsløs, ik'? […] man frygter at ansætte mig et sted.«

Det kan næppe være Bent Jensens artikler i 2007, der med tilbagevirkende kraft sendte JD i arbejdsløshed i 2004.

Karsten Møller kunne let have fået afkræftet sin skrøne, hvis han havde præsenteret den for sin sidekammerat på DIIS, Svend Aage Christensen. Det var måske formelt Møller, der ansatte JD, men jeg vælger at tro, at det skete i skøn samdrægtighed med SAC.

I øvrigt optrådte JD for nylig i ”Orientering” på DR, så helt ”blacklistet” i medierne er han da ikke.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Løgn i lasten
Bent Jensen, Center for Koldkrigsforskning
Jeg forstår ikke, at en pensioneret officer og senioranalytiker ved DIIS vil anvende løgn i den offentlige debat. Men det er, hvad Karsten Møller gør i sit indlæg i JP 7/7.
Debat: Kulturministeren løber fra aftale
Martin Reinhardt, musiker i Copenhagen Phil Hillerød
Fremtiden for dansk kulturliv ser sort ud, når ministre ikke vil anerkende ansvar og aftale, end ikke vil anerkende, at de findes.
Debat: Besynderlig nyhedslogik
Poul Erik Olsen, Kolding
Da Geert Wilders og hans frihedsparti ved det nylige valg i Holland gik 30 pct. frem, kunne TV 2 fortælle os, at Geert Wilders tabte valget.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.

Blog: Er Fyn for fin?

Finn Slumstrup
Hvorfor taber Fyn i kampen om statslige arbejdspladser?

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.

Tilbageblik på EM-sejren: Farvel, Bodo Illgner!

Niels Lillelund
Kommentar: Sidste år er længe siden, og 25 år er endnu længere, men er det virkelig så længe siden, vi blev europamestre over Tyskland - med målmanden Bodo Illgner? Vi, for vi er altid vi, når vi vinder, og det kalder på erindringen og eftertanken.
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her