*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop Greenpeace nu

Greenpeace er tilbage i Grønland i forbindelse med sommerens olieboringer. Det bekræfter det gamle ord om, at en forbryder altid vender tilbage til gerningsstedet.

For sjældent har nogen voldt Grønland og den grønlandske befolkning så meget ondt og så voldsom og ubodelig skade som netop Greenpeace med sælkampagnerne i 1970'erne. Organisationen nærer et indædt had mod al menneskelig aktivitet i Arktis og placerer sig dermed i første række af organisationer, som kæmper mod oprindelige folks historiske ret til deres territorier.

Problemet er - ud over Greenpeaces mafiametoder og totale foragt for demokratiets institutioner - at organisationen ønsker et såkaldt moratorium, som forbyder stort set al erhvervsmæssig aktivitet i Arktis. Dette moratorium vil i praksis lede til folkeforflytninger i alle beboede arktiske områder, da ethvert erhvervsgrundlag forsvinder.

Næppe tilfældigt

Det vil være et overgreb, som langt vil overgå Danmarks og USA's overgreb mod Thule-befolkningen under Den Kolde Krig. Sandsynligvis skal man tilbage til Nazitysklands og Japans folkefordrivelser i de besatte områder under Anden Verdenskrig for at finde noget tilsvarende. Det er næppe tilfældigt, for Greenpeace deler jo nazisternes foragt for demokrati og anderledes tænkende. Greenpeace-aktivisterne provokerer bevidst myndighederne til at gribe ind med voldelige metoder, så man kan opnå sympati i en folkeopinion, der i dag lettere end nogen sinde lader sig styre af følelser og ikke fornuft.

Ulovlige metoder

Det bør imidlertid ikke afholde danske myndigheder fra at gribe håndfast og resolut ind mod Greenpeace og organisationens ulovlige metoder. Kampen mod piraterne ved Afrikas Horn viser, at situationen blot vil forværres ved en fortsat laden stå til.

Sidste års stilfærdige løsning på det grønlandske Greenpeace-problem viser, at det ikke er tilstrækkeligt blot at pågribe og udvise forbryderne.

Man må nødvendigvis beslaglægge organisationens helikoptere og skibe - og forelægge de skyldige store erstatningskrav for alle de omkostninger, som organisationen påfører rigsfællesskabet.

For resten vil jeg foreslå, at myndighederne overvejer at bruge de redskaber, der findes i rockerlovgivningen mod Greenpeace.

For organisationen begår jo organiseret kriminalitet og minder på alle måder mest af alt om en rockerklub.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her