*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop Greenpeace nu

Greenpeace er tilbage i Grønland i forbindelse med sommerens olieboringer. Det bekræfter det gamle ord om, at en forbryder altid vender tilbage til gerningsstedet.

For sjældent har nogen voldt Grønland og den grønlandske befolkning så meget ondt og så voldsom og ubodelig skade som netop Greenpeace med sælkampagnerne i 1970'erne. Organisationen nærer et indædt had mod al menneskelig aktivitet i Arktis og placerer sig dermed i første række af organisationer, som kæmper mod oprindelige folks historiske ret til deres territorier.

Problemet er - ud over Greenpeaces mafiametoder og totale foragt for demokratiets institutioner - at organisationen ønsker et såkaldt moratorium, som forbyder stort set al erhvervsmæssig aktivitet i Arktis. Dette moratorium vil i praksis lede til folkeforflytninger i alle beboede arktiske områder, da ethvert erhvervsgrundlag forsvinder.

Næppe tilfældigt

Det vil være et overgreb, som langt vil overgå Danmarks og USA's overgreb mod Thule-befolkningen under Den Kolde Krig. Sandsynligvis skal man tilbage til Nazitysklands og Japans folkefordrivelser i de besatte områder under Anden Verdenskrig for at finde noget tilsvarende. Det er næppe tilfældigt, for Greenpeace deler jo nazisternes foragt for demokrati og anderledes tænkende. Greenpeace-aktivisterne provokerer bevidst myndighederne til at gribe ind med voldelige metoder, så man kan opnå sympati i en folkeopinion, der i dag lettere end nogen sinde lader sig styre af følelser og ikke fornuft.

Ulovlige metoder

Det bør imidlertid ikke afholde danske myndigheder fra at gribe håndfast og resolut ind mod Greenpeace og organisationens ulovlige metoder. Kampen mod piraterne ved Afrikas Horn viser, at situationen blot vil forværres ved en fortsat laden stå til.

Sidste års stilfærdige løsning på det grønlandske Greenpeace-problem viser, at det ikke er tilstrækkeligt blot at pågribe og udvise forbryderne.

Man må nødvendigvis beslaglægge organisationens helikoptere og skibe - og forelægge de skyldige store erstatningskrav for alle de omkostninger, som organisationen påfører rigsfællesskabet.

For resten vil jeg foreslå, at myndighederne overvejer at bruge de redskaber, der findes i rockerlovgivningen mod Greenpeace.

For organisationen begår jo organiseret kriminalitet og minder på alle måder mest af alt om en rockerklub.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Helmut Kohl var en katastrofe
Sven Skovmand, Stenvad, Ørum Djurs
”En stor europæer og en helt igennem tysk tysker”.
Debat: Religiøs vildledning i London
Børge Petersen, Odense C
En muslimsk talsmand påstår efter den forkastelige bilmassakre den 19. juni ved en moské i London, at angrebet gælder alle trosretninger – uanset at gerningsmanden efter det foreliggende følte sig presset til gengældelse for den seneste tids mange muslimskinspirerede terrorhandlinger i London og Manchester.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er højreorienterede fordomsfulde?

Morten Uhrskov Jensen
Næ, mennesker, som de er flest, har kun fordomme, hvis de ikke har andet at gå efter.

Blog: At være eller ikke at være udlændingeminister

Josephine Fock
Hele sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks har været fyldt af spin, løgn og lovbrud. Vores demokrati fortjener ministre, der taler sandt og agerer efter lovens regler.

Debat: Din ferie kan redde natur – eller rydde den

Sophie Rytter | Thomas Ravn-Pedersen
Vores rejselyst presser klima og natur. Nu har FN sat kursen mod mere ansvarlig turisme.

"Helmut Kohl Plads" i Danmark? Ja, danskerne skylder ham meget

Lykke Friis
Kohl var den største tyske kansler i moderne tid og har en stor del af æren for, at Danmark ikke længere står over for et altoverskyggende ”tysk spørgsmål”.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her