*

Debatindlæg 30.03.2011 kl. 03:01

Hvad er det lige med det velfærdssamfund?

»Vort lille land kan naturligvis ikke leve af at udbetale meget høje sociale ydelser til enhver unionsborger, der betræder dansk jord«, skrive Birthe Rønn Hornbech i en kronik i JP 26/3.

Men helt ærligt, vi kan da heller ikke leve af at udbetale meget høje sociale ydelser til indfødte danskere. Strengt taget er det vel en bedre forretning for Danmark at modtage unge mennesker i 20'erne end at opfostre vores egne.

Tænk på, at vi ikke har skullet bruge penge på fødeklinikker, sundhedsplejersker, vuggestuer, børnehaver, børnelæger, folkeskolen og i nogle tilfælde heller ikke videregående uddannelse.

Jeg forstår ikke, at danske politikere bruger så meget tid på at nærlæse konventionerne for at smyge sig uden om basale menneskerettigheder for at bevare et velfærdssamfund, der i den grad er en økonomisk katastrofe.

40 år med besparelser

Hvad er det lige ved det velfærdssamfund, der er så godt?

De seneste 40 år har det ikke været andet end besparelser, våde bleer, nedlæggelser, rationaliseringer og utilfredshed. Indvandringen er ikke et problem, det er velfærdssamfundet i sig selv, der er problemet. Hvis en dansker ikke gav et dundrende underskud, ville en indvandrer aldrig være et problem.

Vi løser ikke problemet med velfærdsstaten ved at udelukke indvandring og kalde til kamp imod EU-domstolen og alle menneskerettighederne. Brug ikke EU-dommene som syndebuk for at aflede opmærksomheden fra behovet for reformer af velfærdsstaten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOA-sektorformand: Haves: ambulancedrift – Savnes: Sund fornuft
Reiner Burgwald, sektorformand, FOA
I Region Syddanmark har man ikke lært af de foregående udbud på området. Havde man skelet lidt til oplevelserne i søsterregionen på Sjælland tilbage i 2009, ville man vide, at det er endog meget svært at skabe en reel konkurrence.
Fagnetværks bøn: Omgør udsendelse af to afghanske brødre
Lise Lomholt, repræsentant for afghansk brødrepar | Charlotte Bjerregaard, psykolog | Lasse Brohm, specialpædagog | Malene Høj Mortensen | Andreas Jespersen | Frederik Rasmussen | Henrik Buus Larsen, frivillige, asylcenter Kongelunden, Dragør
To afghanske brødre blev i juni meget pludseligt sendt ud af Danmark. Nu er den ene tilsyneladende forsvundet i et Taliban-kontrolleret område.
Læserbrev: Tanker om uhæmmet indvandring
Sven Refslund Poulsen, pens. læge, Bondeager 6, Hundested
Ingen ved, hvor stor en indvandring f. eks. Danmark vil kunne absorbere uden alvorlig påvirkning af vor økonomi, sammenhængskraft og social accept af en pludselig ændring af normer og værdier.
Dansk-ungarer: Ungarn er i skakmat, Schengen er faldet og EU tøver
Daniel Fabricius, dansk-ungarer, næstformand, KU København, Randersgade 46, 4. th, København Ø
Ungarn er det eneste land, som prøver at opretholde sin grænse mod et ikke-EU-land. Desværre er presset på grænsen så stort, at det ikke varer længe, før den mere eller mindre også falder.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Blogs
E-Avis

Morgenavisen Jyllands-Posten online – tilgængelig fra kl. 23:00 aftenen før udgivelsesdato.Premium

International debat
Kommentarer
Annonce
Biler
Mercedes og Jaguar kæmper intenst om kunderne i toppen
Den nye Jaguar XE møder Mercedes C-klasse i den første shootout. Briten ser godt ud og kører fremragende, men kvaliteten er ikke helt overbevisende endnu. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her