*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk bestillingsarbejde

Den svenske lovgivning mod købesex virker, konkluderer Vibeke Lenskjold 14/7 på baggrund af en svensk undersøgelse.

Men sandheden er den, at undersøgelsen er et stykke politisk bestillingsarbejde, hvilket den dog er ærlig nok til selv at nævne:

»Et udgangspunkt for vort arbejde har været, at køb af seksuelle ydelser fortsat skal være forbudt.«

Der nævnes i rapporten en række moralske standpunkter, som konklusionen skal være i overensstemmelse med. Det vil sige, at der har været udstukket en smal ramme, inden for hvilken undersøgelsen skulle foretages. F.eks. anses prostitution pr. definition som vold mod kvinder og som skadeligt for såvel individet som samfundet.

Frivillig eller tvungen?

Man skelner heller ikke mellem frivillig og tvungen prostitution. I rapporten omtales prostituerede således som »de, som utnyttjas«.

De svenske forskere er altså blevet bedt om at beskrive forhold, der kan understøtte politikernes grundsyn på prostitution og berettige en fortsat lov mod sexkøb. Det har man så gjort, men uden reel dokumentation.

VL skriver: »Den svenske lovgivning har klart minimeret omfanget af prostitution, både gade- og bordelprostitution og massageklinikker.« Men undersøgelsen indeholder ikke en opgørelse over omfanget af klinikprostitution i Sverige. Man skriver tværtimod, at man ikke kan vurdere omfanget, da udbyderne grundet sexkøbsloven er gået under jorden. Man aner således ikke, om prostitutionen i Sverige er steget eller faldet.

Fuskeri med tal

En af sexkøbslovens såkaldte ”succeser” er, at gadeprostitutionen skulle være faldet i Sverige, men steget i Danmark. Men det er ikke rigtigt. Godt nok har Reden i København i årevis bildt politikere og befolkning ind, at det forholdt sig sådan, men nu er de blevet afsløret i groft talfuskeri, efter der er blevet stillet spørgsmål om sagen i Folketinget.

Det er fra Reden Københavns side, at man har produceret de overdrevne og misvisende tal, der overhovedet gjorde det muligt at fejre sexkøbsloven som en succes.

Når lederen af Reden International, VL, efterfølgende går i medierne, og på baggrund af den svenske rapport kræver sexkøb kriminaliseret i Danmark, er der således endnu en gang tale om manipulation.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak for indsatsen for frihed og demokrati
Michael Unna, Højbjerg
Det må være på tide at give dem, der tør eller turde sige sandheden om islam, en undskyldning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.

International debat: Midtvejsvalget kunne blive “rigsretsvalget”

David Ignatius
I øjeblikket vil det republikanskdominerede kammer formentlig ikke indlede en rigsretssag. Derfor kan det reelle kollisionstidspunkt blive midtvejsvalget i 2018.

Kommentar: Maratonmanden

NIELS LILLELUND
Kommentar: Når magtens maratonmand holder parade, er vi andre blot forkastelige subjekter; magtens sprog snapper ikke efter vejret.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her