*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvorfor et sexkøbsforbud?

14/7 kunne man læse, at Vibeke Lenskjold mener, at den svenske lovgivning mod købesex virker - og at vi, for at vise solidaritet i Norden, bør gøre som svenskerne.

Jeg er uenig af mange grunde, men mest fordi jeg ønsker at hjælpe de personer, som har behov for hjælp. I den svenske regerings rapport om sexkøbsforbuddet står, at i Sverige handler det kun om at minimere antallet af prostituerede, kun i Malmø arbejdes der også med skadesreduktion. Selvfølgelig kan man se det sådan, at de, der ikke længere er i prostitution, er hjulpet. Men hvad med resten?

I den nye rapport fra Servicestyrelsen står, at prostituerede bliver påvirkede af den samfundsmæssige stigmatisering forbundet med prostitution, og at stigmatiseringen kan være med til at begrunde og forstærke en del af de risici, som man udsættes for.

Øget stigmatisering

Så når VL skriver, at »Langt de fleste mænd og kvinder får fysiske, psykiske og sociale skader af at være i prostitution«, så kan jeg ikke forstå, hvordan hun kan argumentere for et forbud, som det i Sverige, da et sådant uundgåeligt vil medføre øget stigmatisering og dermed flere af de skader, som VL selv argumenterer for, at vi skal gøre noget ved.

VL nævner også, at mange mister evnen til at etablere nære relationer. Også her har Vibeke Lenskjold ret, men igen mener jeg ikke, at hendes valg af ”hjælpemiddel” er velvalgt: »Den generelle stigmatisering betyder, at mange lever et dobbeltliv, hvor de hemmeligholder, at de prostituerer sig. En del isolerer sig fra mennesker uden for prostitutionsmiljøet. Stigmatiseringen er én af årsagerne til, at nogle prostituerede har vanskeligheder med at indgå i nære relationer.«

Det er blevet mere og mere tydeligt for mig, at et forbud mod prostitution ikke er for at hjælpe de prostituerede, men for at sende et signal om, hvordan man gerne vil have, at samfundet fungerer.

Jeg lægger også stor vægt på signaler, men gerne nogle, der gavner frem for at skade. Jeg vil gerne sende et signal om, at vi respekterer, anerkender og accepterer prostituerede.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her