*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Sex, løgn og politikere

Seniorforsker Nell Rasmussen udtalte til en fællesnordisk videnskabelig konference sidste år, at debatten om prostitution var blevet videnstømt pga. gentagne fordomme, overdrivelser og usandheder.

Dette blev i høj grad afspejlet, da Socialdemokratiet under massiv misinformation i sidste måned vedtog at gå ind for et forbud mod købesex.

Misinformationen kommer bl.a. fra interessegrupper som 8. Marts Initiativet og KFUK-Redens diverse knopskydninger samt fra SF. En ung SF'er gentager f.eks. her i avisen 10/10 flere af de samme misforståelser. Men selv om en myte gentages, bliver den ikke sand.

Nej, antallet af prostituerede er ikke tredoblet de seneste 10 år - der er overhovedet ingen data herfor; det er en konstrueret usandhed. Der er ikke dokumentation for nogen eksplosiv vækst i købesex herhjemme de senere år, og Danmark er ikke blevet "Nordens bordel".

Der er heller ingen viden om, at prostitution, trafficking eller efterspørgsel skulle være faldet i Norge og Sverige efter forbudets indførsel. Derimod er selv den mest synlige form for prostitution - på gaden - i denne tid stærkt stigende i alle de to landes storbyer.

Jo, sexarbejdernes situation kan blive meget, meget værre under en kriminalisering. Lovlydige bordeller med redelige arbejdsforhold, netværk og sikkerhed må lukke eller blive stormet af politiet.

Sexarbejderne i Sverige og Norge annoncerer og arbejder derfor i stadigt højere grad i det skjulte og er udsat for mere stigmatisering og vold. De er mere stressede, isolerede og utrygge og ser nu politiet som deres fjende. Den sociale indsats er blevet skudt i sænk, pga. en lov, som ikke virker, men som rammer sexarbejderne selv.

Disse og mange flere skadesvirkninger pga. sexkøbsforbudet er veldokumenterede i diverse rapporter.

Mon politikerne på venstrefløjen en dag også vil begynde at lytte til viden, fakta - eller måske endda sexarbejderne selv?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak for indsatsen for frihed og demokrati
Michael Unna, Højbjerg
Det må være på tide at give dem, der tør eller turde sige sandheden om islam, en undskyldning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.

International debat: Midtvejsvalget kunne blive “rigsretsvalget”

David Ignatius
I øjeblikket vil det republikanskdominerede kammer formentlig ikke indlede en rigsretssag. Derfor kan det reelle kollisionstidspunkt blive midtvejsvalget i 2018.

Kommentar: Maratonmanden

NIELS LILLELUND
Kommentar: Når magtens maratonmand holder parade, er vi andre blot forkastelige subjekter; magtens sprog snapper ikke efter vejret.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her