*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

75 pct. af de prostituerede trives i deres job

I et læserbrev i JP 27/7 gør Pernille Rosenkrantz-Theil sig til talskvinde for et forbud mod sexkøb.

Jeg har tidligere haft stor respekt for PRT, da hun i mine øjne fremstod som en politiker, der havde ærlighed som et varemærke og satte sig ind i en sag, inden hun tog stilling.

PRT hævder, at 5.500 kvinder dagligt sælger deres krop; det er usandt, medmindre hun regner alle de hustruer med, der har sex med deres mand for at få en ny kjole eller andet. Politiet regner med, at der er 1.200-1.300 prostituerede i Danmark, og at de arbejder en-to gange om ugen, nogle mere, nogle mindre.

PRT hævder, at 90 pct. af de prostituerede ville ønske, at de aldrig var begyndt - det er usandt. Undersøgelser viser, at trivselsniveauet i prostitution er som i andre fag, 25 pct. trives over middel, halvdelen trives, og 25 pct. trives dårligt - ret præcist de samme tal ser man i andre faggrupper.

Hun antyder, at hver dag bliver en prostitueret udsat for vold, men dette skal holdes op mod, at 25 pct. af de ansatte i sundhedssektoren har været udsat for vold på jobbet, og mindst 10 pct. af alle kvinder lever i et voldeligt forhold.

PRT hævder, at »hovedparten af de prostituerede lever i et miljø, hvor stoffer, vold og overgreb er hverdag.«

Det er altså også usandt - mindre end 10 pct. af de prostituerede er misbrugere. Vi ved også, at langt de fleste stofbrugere var misbrugere, inden de blev prostituerede - de vil hellere finansiere stofferne på ærlig vis end ved kriminalitet.

Man må også spørge sig selv: Hvor er PRT's holdning til ligestilling i denne sag? Jeg vil da tro, at hun er ligestillingskvinde, men når PRT går ind for et købesexforbud, må hun jo mene, at politikere og vi mænd er bedre til at tage vare på kvinderne, end kvinderne selv er?

Den holdning bør have vidtrækkende konsekvenser på arbejdsmarkedet.

Man må henstille til PRT og andre politikere, at de undersøger sagen selv og ikke bare lovgiver ud fra løse påstande og egne fordomme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak for indsatsen for frihed og demokrati
Michael Unna, Højbjerg
Det må være på tide at give dem, der tør eller turde sige sandheden om islam, en undskyldning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.

International debat: Midtvejsvalget kunne blive “rigsretsvalget”

David Ignatius
I øjeblikket vil det republikanskdominerede kammer formentlig ikke indlede en rigsretssag. Derfor kan det reelle kollisionstidspunkt blive midtvejsvalget i 2018.

Kommentar: Maratonmanden

NIELS LILLELUND
Kommentar: Når magtens maratonmand holder parade, er vi andre blot forkastelige subjekter; magtens sprog snapper ikke efter vejret.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her