*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

75 pct. af de prostituerede trives i deres job

I et læserbrev i JP 27/7 gør Pernille Rosenkrantz-Theil sig til talskvinde for et forbud mod sexkøb.

Jeg har tidligere haft stor respekt for PRT, da hun i mine øjne fremstod som en politiker, der havde ærlighed som et varemærke og satte sig ind i en sag, inden hun tog stilling.

PRT hævder, at 5.500 kvinder dagligt sælger deres krop; det er usandt, medmindre hun regner alle de hustruer med, der har sex med deres mand for at få en ny kjole eller andet. Politiet regner med, at der er 1.200-1.300 prostituerede i Danmark, og at de arbejder en-to gange om ugen, nogle mere, nogle mindre.

PRT hævder, at 90 pct. af de prostituerede ville ønske, at de aldrig var begyndt - det er usandt. Undersøgelser viser, at trivselsniveauet i prostitution er som i andre fag, 25 pct. trives over middel, halvdelen trives, og 25 pct. trives dårligt - ret præcist de samme tal ser man i andre faggrupper.

Hun antyder, at hver dag bliver en prostitueret udsat for vold, men dette skal holdes op mod, at 25 pct. af de ansatte i sundhedssektoren har været udsat for vold på jobbet, og mindst 10 pct. af alle kvinder lever i et voldeligt forhold.

PRT hævder, at »hovedparten af de prostituerede lever i et miljø, hvor stoffer, vold og overgreb er hverdag.«

Det er altså også usandt - mindre end 10 pct. af de prostituerede er misbrugere. Vi ved også, at langt de fleste stofbrugere var misbrugere, inden de blev prostituerede - de vil hellere finansiere stofferne på ærlig vis end ved kriminalitet.

Man må også spørge sig selv: Hvor er PRT's holdning til ligestilling i denne sag? Jeg vil da tro, at hun er ligestillingskvinde, men når PRT går ind for et købesexforbud, må hun jo mene, at politikere og vi mænd er bedre til at tage vare på kvinderne, end kvinderne selv er?

Den holdning bør have vidtrækkende konsekvenser på arbejdsmarkedet.

Man må henstille til PRT og andre politikere, at de undersøger sagen selv og ikke bare lovgiver ud fra løse påstande og egne fordomme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her