*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Søg andre veje end forbud

Blandt andre forbundsformand for DSU, Peter Hummelgaard Thomsen, bruger i Jyllands-Posten 20/9 udtrykket "Nordens Bangkok" om København, fordi Danmark i modsætning til Sverige, Norge og Island ikke har indført et forbud imod køb af sex.

Det er svært at forestille sig, at PHT nogen sinde har besøgt Bangkok, da tilstandene der naturligvis er milevidt fra situationen i København. Bl.a. er prostitution faktisk forbudt i Thailand, men eksisterer som bekendt alligevel i stor stil.

I forvejen svagt stillet


PHT ser gerne, at man forbyder købesex også i Danmark, hvilket ville være den direkte vej til voldsomt at forringe de prostitueredes dagligdag yderligere, især for dem, som i forvejen er svagt stillet. PHT påstår endvidere, at prostitutionen i København er med til at finansiere den verserende bandekrig i byen, hvilket han heller intet belæg har for - politiet har ikke været ude med oplysninger, der kan bekræfte denne påstand.

Til gengæld er det velkendt, at en stor del af finansieringen af bandekrigen kommer fra hashmarkedet, som er blevet mere kriminelt og fordækt efter beslutningen om at lukke Pusher Street.

Sundhed og sikkerhed


Ønsker DSU og Socialdemokraterne mere vold, flere skadevirkninger ,og at det bliver sværere at komme i kontakt med de svagt stillede prostituerede, som tvinges ud i et generelt langt mere lyssky, fordækt og betændt prostitutionsmiljø end i dag? Ja, så skal de ønske et forbud mod sexkøb.

Hvis PHT til gengæld ønsker bedre sundhed, sikkerhed og muligheder for prostituerede til at forlade branchen, hvis de ønsker det, så skal han søge andre veje end nytteløse, skadelige forbud.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak for indsatsen for frihed og demokrati
Michael Unna, Højbjerg
Det må være på tide at give dem, der tør eller turde sige sandheden om islam, en undskyldning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.

International debat: Midtvejsvalget kunne blive “rigsretsvalget”

David Ignatius
I øjeblikket vil det republikanskdominerede kammer formentlig ikke indlede en rigsretssag. Derfor kan det reelle kollisionstidspunkt blive midtvejsvalget i 2018.

Kommentar: Maratonmanden

NIELS LILLELUND
Kommentar: Når magtens maratonmand holder parade, er vi andre blot forkastelige subjekter; magtens sprog snapper ikke efter vejret.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her