*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Seksualpolitiske nuanceringer

Anne-Marie Meldgaard skriver i JP 31/3, at man ikke kan adskille trafficking og prostitution. Selvfølgelig kan man det - sammenligningen er ligesom at sidestille voldtægt med sex og vold med fodbold. Det afgørende punkt er ikke om, men hvordan man skelner.

Nogle demagoger vil meget gerne have et forbud mod sexkøb indført i Danmark, og de sammenligner konstant trafficking og prostitution. De bruger uhyrlige generaliseringer om, at ”ingen prostitueret har taget et frit valg”, og at ”alt sexarbejde er lig vold”. Citaterne kommer fra KFUK-Reden, og er hyppigt gengivet af politikere fra især S og SF, heraf den nævnte "kriminaliseringslobby".

Jeg tror ikke, at AMM tilhører denne gruppe, men hun gengiver dog forkerte postulater om, at »90 pct. af alle ofre for menneskehandel ender i prostitution.« Ifølge International Organization for Migration holdes 75 pct. af trafficking-ofre inden for landbrug, byggesektoren og tiggeri.

En handlingslammet gråzone

Politikerne har ikke skabt situationen om trafficking, men de har skabt en del af problemet, da de ved lovgivningen fra 1999 fastholder sexarbejdere i en handlingslammet gråzone.

De prostituerede skal betale skat og moms, men forbydes samtidig at få faglige rettigheder, danne fagforening og forbedre deres og deres kollegers vilkår.

I stedet nedgør forbudsfløjen dem jævnligt på stigmatiserende vis som umyndige "ofre".

Seksualpolitisk Forum ser det som afgørende i kampen mod trafficking, at både prostituerede og bordeller løftes ud af gråzonen og modtager "empowerment", rettigheder og krav.

En branchevejledning vil kunne sikre gode og lovlige forhold på alle bordeller. En fagforening vil kunne bekæmpe illegalt arbejde under dårlige kår. Politiet vil have nemmere ved at bekæmpe tvang og ulovligheder (som trafficking), når området er fremme i det åbne - og reguleret. I modsætning til Sverige, hvor 10 års sexkøbsforbud har tvunget sexarbejde endnu dybere under jorden, uden at trafficking eller prostitution er faldet.

En appel til politikere over hele spektret, ikke mindst AMM og andre fra hendes arbejderparti: Stop diskriminationen, støt arbejderne - og tillad dem at være med til at løse problemerne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her