*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk mangel på viden

Anne-Marie Meldgaard synes, at det er for groft, når jeg beskylder politikerne for at være i lommen på en kriminaliseringslobby (31/3). Hun skriver også, at viden er det, der skal bringe os videre i debatten om sexarbejde. Og hun skriver, at »vi ved«, at næsten en halv million kvinder og børn bliver handlet til prostitution i Europa.

Det sidste er en ren skrøne. Ingen ved, hvor mange kvinder, der er trafficket til sexarbejde i Europa. Men det er kun en brøkdel af den halve million.

Når AMM alligevel tror, at det forholder sig sådan, er det fordi, hun har det fra kriminaliseringslobbyen. Ikke mindst hendes egne partifæller har udbredt skrønen om den halve million.

Man kan læse om det i flere socialdemokratiske publikationer, hvor man, i strid med sandheden, angiver International Organization of Migration som kilde.

Tilsvarende er det på en række andre områder. Det er på den måde, at politikerne er i lommen på lobbyen, også selv om de ikke selv går ind for en kriminalisering, hvilket AMM mig bekendt ikke gør.

Et andet eksempel: I Servicestyrelsens bog ”Prostitution i Danmark” fra 2007 kan man læse, at mange, måske de fleste sexarbejdere, har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen.

Men et andet sted i bogen kan læse, at dette langtfra er tilfældet. Nærlæser man bogen og dens kilder, ser man, at det er det sidste, som er understøttet af videnskaben.

Politisk filter

Alligevel er det påstanden om, at mange sexarbejdere har en baggrund som ofre for seksuel udnyttelse, der går igen i regeringens handlingsplan ”Et andet liv”.

De informationer, som kommer til Christiansborg, har været igennem et politisk filter, så de står i modstrid til al den viden, der findes fra forskningen.

Der er talrige eksempler på det, og i SIO gør vi opmærksom på det igen og igen.

Når AMM ikke ved det, kan hun ikke have lyttet til, hvad vi siger. At politikerne lytter til sexarbejdere, og søger reel viden, er det første der skal til for at få løftet debatten op på et højere niveau, sådan som AMM selv ønsker det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her