*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Politisk mangel på viden

Anne-Marie Meldgaard synes, at det er for groft, når jeg beskylder politikerne for at være i lommen på en kriminaliseringslobby (31/3). Hun skriver også, at viden er det, der skal bringe os videre i debatten om sexarbejde. Og hun skriver, at »vi ved«, at næsten en halv million kvinder og børn bliver handlet til prostitution i Europa.

Det sidste er en ren skrøne. Ingen ved, hvor mange kvinder, der er trafficket til sexarbejde i Europa. Men det er kun en brøkdel af den halve million.

Når AMM alligevel tror, at det forholder sig sådan, er det fordi, hun har det fra kriminaliseringslobbyen. Ikke mindst hendes egne partifæller har udbredt skrønen om den halve million.

Man kan læse om det i flere socialdemokratiske publikationer, hvor man, i strid med sandheden, angiver International Organization of Migration som kilde.

Tilsvarende er det på en række andre områder. Det er på den måde, at politikerne er i lommen på lobbyen, også selv om de ikke selv går ind for en kriminalisering, hvilket AMM mig bekendt ikke gør.

Et andet eksempel: I Servicestyrelsens bog ”Prostitution i Danmark” fra 2007 kan man læse, at mange, måske de fleste sexarbejdere, har været udsat for seksuelt misbrug i barndommen.

Men et andet sted i bogen kan læse, at dette langtfra er tilfældet. Nærlæser man bogen og dens kilder, ser man, at det er det sidste, som er understøttet af videnskaben.

Politisk filter

Alligevel er det påstanden om, at mange sexarbejdere har en baggrund som ofre for seksuel udnyttelse, der går igen i regeringens handlingsplan ”Et andet liv”.

De informationer, som kommer til Christiansborg, har været igennem et politisk filter, så de står i modstrid til al den viden, der findes fra forskningen.

Der er talrige eksempler på det, og i SIO gør vi opmærksom på det igen og igen.

Når AMM ikke ved det, kan hun ikke have lyttet til, hvad vi siger. At politikerne lytter til sexarbejdere, og søger reel viden, er det første der skal til for at få løftet debatten op på et højere niveau, sådan som AMM selv ønsker det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak for indsatsen for frihed og demokrati
Michael Unna, Højbjerg
Det må være på tide at give dem, der tør eller turde sige sandheden om islam, en undskyldning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.

International debat: Midtvejsvalget kunne blive “rigsretsvalget”

David Ignatius
I øjeblikket vil det republikanskdominerede kammer formentlig ikke indlede en rigsretssag. Derfor kan det reelle kollisionstidspunkt blive midtvejsvalget i 2018.

Kommentar: Maratonmanden

NIELS LILLELUND
Kommentar: Når magtens maratonmand holder parade, er vi andre blot forkastelige subjekter; magtens sprog snapper ikke efter vejret.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her