*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad sexarbejdere hjælpe i kampen mod trafficking

Politikere og politi er gået helt galt i byen, når man benytter den såkaldte Al Capone-metode.

Jeg blev vred, da jeg læste om, at Københavns Politi opfordrer sexarbejdere, der kan hjælpe med at fælde trafficking-bagmænd, til at henvende sig. Politiet vil se bort fra andre ulovligheder, antyder lederen af indsatsgruppen, Rene Hansen.

Det kan han kun sige i tryg forvisning om, at læserne - og desværre Jyllands-Posten - ikke har sat sig ind i, hvordan politiets indsats mod sexarbejde fungerer. Den foregår efter det, som man kalder Al Capone-metoden, hvor man systematisk leder efter små lovovertrædelser i stedet for at gå direkte efter de store og alvorlige forbrydelser.

Det er ikke bagmændene, som man rammer på den måde. Det er sexarbejderne, og det er den hårde virkelighed for os. Udenlandske sexarbejdere bliver anholdt i store razziaer. Så bliver de ført sammen med for eksempel Center Mod Menneskehandel, der hælder vand ud af ørerne og fortæller dem, at man kun vil dem det godt. Derefter bliver de udvist.

Danske sexarbejdere anholder man ikke, men også vi bliver udsat for Al Capone-metoden. Politiet besøger ofte bordellerne, og selv om det normalt er venligt, overtræder det vores borgerrettigheder i jagten på små forseelser. Vi har al mulig grund til ikke at ville tale med politiet.

Politikernes ansvar
Sexarbejdernes InteresseOrganisation (SIO) har gjort Folketingets Retsudvalg opmærksom på dette. Vi har aldrig fået svar.

Politikerne bærer et tungt ansvar. Det er i bund og grund dem og ikke politiet, der er skyld i problemerne.

Navnet på den indsatsgruppe, som Rene Hansen leder, siger det hele.

Den skal bekæmpe prostitution og kvindehandel. Det giver lige så lidt mening, som hvis man lavede en indsatsgruppe mod landbrug og kvindehandel. Politikerne er i lommen på en kriminaliseringslobby, der kynisk bruger migrationsproblematikkerne til at bekæmpe sexarbejde.

Kynismen og ligegyldigheden er udstillet for alverden, når man i fuldt alvor bruger en teknik, som er udviklet til at fælde en af de værste gangstere i verdenshistorien, til at ramme sexarbejderen henne om hjørnet. Det må være indlysende for enhver, at den dag, politikerne ønsker at løse problemer, skal de tale med os og samarbejde med os.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her