*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad sexarbejdere hjælpe i kampen mod trafficking

Politikere og politi er gået helt galt i byen, når man benytter den såkaldte Al Capone-metode.

Jeg blev vred, da jeg læste om, at Københavns Politi opfordrer sexarbejdere, der kan hjælpe med at fælde trafficking-bagmænd, til at henvende sig. Politiet vil se bort fra andre ulovligheder, antyder lederen af indsatsgruppen, Rene Hansen.

Det kan han kun sige i tryg forvisning om, at læserne - og desværre Jyllands-Posten - ikke har sat sig ind i, hvordan politiets indsats mod sexarbejde fungerer. Den foregår efter det, som man kalder Al Capone-metoden, hvor man systematisk leder efter små lovovertrædelser i stedet for at gå direkte efter de store og alvorlige forbrydelser.

Det er ikke bagmændene, som man rammer på den måde. Det er sexarbejderne, og det er den hårde virkelighed for os. Udenlandske sexarbejdere bliver anholdt i store razziaer. Så bliver de ført sammen med for eksempel Center Mod Menneskehandel, der hælder vand ud af ørerne og fortæller dem, at man kun vil dem det godt. Derefter bliver de udvist.

Danske sexarbejdere anholder man ikke, men også vi bliver udsat for Al Capone-metoden. Politiet besøger ofte bordellerne, og selv om det normalt er venligt, overtræder det vores borgerrettigheder i jagten på små forseelser. Vi har al mulig grund til ikke at ville tale med politiet.

Politikernes ansvar
Sexarbejdernes InteresseOrganisation (SIO) har gjort Folketingets Retsudvalg opmærksom på dette. Vi har aldrig fået svar.

Politikerne bærer et tungt ansvar. Det er i bund og grund dem og ikke politiet, der er skyld i problemerne.

Navnet på den indsatsgruppe, som Rene Hansen leder, siger det hele.

Den skal bekæmpe prostitution og kvindehandel. Det giver lige så lidt mening, som hvis man lavede en indsatsgruppe mod landbrug og kvindehandel. Politikerne er i lommen på en kriminaliseringslobby, der kynisk bruger migrationsproblematikkerne til at bekæmpe sexarbejde.

Kynismen og ligegyldigheden er udstillet for alverden, når man i fuldt alvor bruger en teknik, som er udviklet til at fælde en af de værste gangstere i verdenshistorien, til at ramme sexarbejderen henne om hjørnet. Det må være indlysende for enhver, at den dag, politikerne ønsker at løse problemer, skal de tale med os og samarbejde med os.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Tak for indsatsen for frihed og demokrati
Michael Unna, Højbjerg
Det må være på tide at give dem, der tør eller turde sige sandheden om islam, en undskyldning.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.

International debat: Midtvejsvalget kunne blive “rigsretsvalget”

David Ignatius
I øjeblikket vil det republikanskdominerede kammer formentlig ikke indlede en rigsretssag. Derfor kan det reelle kollisionstidspunkt blive midtvejsvalget i 2018.

Kommentar: Maratonmanden

NIELS LILLELUND
Kommentar: Når magtens maratonmand holder parade, er vi andre blot forkastelige subjekter; magtens sprog snapper ikke efter vejret.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her