*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bruges pengene godt nok i regionerne?

Et grundprincip inden for journalistik er, at man forhører sig hos en part, man vælger at kritisere. Et eller andet må have kikset hos Jyllands-Posten. Ikke bare én, men to gange. I en stort opsat artikel 9/10 får regionsrådsformand Bent Hansen uimodsagt lov til at kritisere en analyse fra Dansk Erhverv. Det efterfølges af en leder 10/10, hvor samme kritik fremføres.

Dansk Erhvervs analyse viser, at der over en 10-årig periode har været stigning på 30 pct. i antallet af administrative medarbejdere i regionerne. Tallet er fremkommet på basis af en metode udviklet af forskningscentret Kora. Den er senere anvendt af Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet i en analyse i starten af året og senest af Dansk Erhverv.

Vi kan konstatere, at regionerne er meget kritiske over for resultatet, men vi kan samtidig konstatere, at regionerne medgiver, at antallet af administrative årsværk er vokset. Vi kan så være uenige om, hvilket år man vælger at måle fra.

I vores analyse fremgår det på første side, at det ikke nødvendigvis er et problem, at antallet af administrative årsværk er vokset. Men det er en diskussion værd. Hvorfor fører nye it-systemer eksempelvis til et større antal administrativt ansatte? Det burde gå den anden vej. Eller er der tale om en overgangsfase?

Dansk Erhverv efterlyser bedre information, så vi kan gennemskue, hvad der sker i regionerne, og om pengene bruges godt nok. Formålet med Dansk Erhvervs analyse er at rejse en debat om netop dette: Hvad ved vi i dag, og hvad har vi brug for at vide mere om, så vi kan sikre den bedst mulige sundhedssektor til gavn for borgerne? Det mener vi, at danskerne er godt tjent med.

Jyllands-Posten svarer: JyllandsPosten burde have forelagt Dansk Erhverv kritikken fra Danske Regioner. Vi beklager, at det ikke skete.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her