*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Ældre ud af villaområderne?

En artikel i JP 8/10 om ældre i deres egne boliger trækker nogle ting ”uhyggeligt” skarpt op.

En artikel i JP 8/10 om ældre i deres egne boliger trækker nogle ting ”uhyggeligt” skarpt op. Direktør for Instituttet for Fremtidsforskning Claus Kjeldsen mener, at politikerne har glemt at tænke på ændringerne i befolkningssammensætningen, og han finder det særdeles uhensigtsmæssigt, at ældre får muligheder for at blive boende i deres hjem længst muligt ved bl.a. at kunne udskyde ejendomsskatter. Der spørges direkte om, hvad idé der er i, at pensionister kan blive siddende i deres huse på deres gamle dage.

Dette ”institut” fører sig frem som en autoritet, men er reelt kun en forening, en selvudnævnt gruppe uden tilknytning til universitet eller offentlige myndigheder i øvrigt, og rammerne fastsættes af en styrelse – en ”forskning” her nok med en bestemt politisk dagsorden.

Den flugter egentlig med, hvad formanden for Liberal Alliances Ungdom udtrykte i JP for et års tid siden: De ældre må ud af deres huse, idet f.eks. familier med børn, karriere og høje indkomster vil kunne udnytte disse boligressourcer langt bedre end de ældre. Hvad er det dog for et samfund, man vil? Ældre ud af villaområder og ind i passende ældreghettoer. Man behøver ikke spørge til det menneskelige. Måske er det fremtiden?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Uggi BendtsenHvidovre
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her