*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Vi har ikke plads til ulven

I et nyligt tv-interview med en såkaldt ulvespecialist om risikoen ved at møde ulve i dansk natur: »Bare vift med armene, så tænker ulven ”sikke en psykopat”, og så stikker den af«.

I et nyligt tv-interview med en såkaldt ulvespecialist om risikoen ved at møde ulve i dansk natur: »Bare vift med armene, så tænker ulven ”sikke en psykopat”, og så stikker den af«.

Det sagde han virkelig begejstret. Det, som man ikke måtte, var selv at stikke af – endelig ikke. Hvad der så kunne ske, hørte vi ikke intervieweren spørge om og i øvrigt heller ikke andre kritiske spørgsmål. Det kunne ellers tænkes at være en naturlig flugtreaktion for mange – også børn. Hvad sker der så? Man ser for sig en sulten ulv på jagt.

Mange ulveentusiaster synes, at det er så spændende, især dem, der bor i byen og sidder bag skriveborde.

Hvis der er så stort et ønske om ulve, vil jeg foreslå, at ikke bare Jylland, men også Sjælland får oplevelsen. Importer et kuld fra det jyske, eller slip nogle af de ulve, man har i dyreparkerne, løs i Gribskov. Trods 33 km elektrisk hegn har en fåreavler syd for Holstebro mistet mange får og samtlige lam henover sommeren. Dna har bekræftet, at det var ulveofre.

Ulve er kloge dyr og opdager hurtigt et svagt forsvar. Nogle skovvandrere er begyndt at tage sten med i lommen for dog at have noget at forsvare sig med. Formanden for Vildtforvaltningsrådet bør stå frem og tage det fulde ansvar for konsekvenserne af ulve i det befolkningstætte Danmark. Man gemmer sig bag EU-forordninger, men det kan ikke have sin rigtighed, at vi i Danmark skal bekymre os om ulve, når vi færdes i naturen. Med kuld på otte hvalpe vil ulvebestanden vokse voldsomt, og hvalpene vil erfare menneskets svaghed.

Store rovdyr i flokke som ulvene er der desværre ikke plads til i det danske landskab. Det er kun et spørgsmål om tid, før der sker angreb på mennesker.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Preben Gilbert NielsenNørresundby
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Naser Khaders facebookvanvid virker - desværre

Christian Rabjerg Madsen
Naser Khader har lagt sine indsigtsfulde analyser af situationen i Mellemøsten på hylden og i stedet transformeret sin politiske kommunikation til usaglige personangreb og perfide latterliggørelser. Det virker desværre super godt på Facebook.

Verdens Bedste Nyheder: Kloden bliver klogere online

Thomas Ravn-Pedersen | Sophie Rytter
Digital og onlineuddannelse har bevæget sig fra niche til verdensomspændende succes med gratis kvalitetsprodukter.
Annonce
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her