*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Lad DB hjælpe DSB

I adskillige år har det ikke skortet på dårlige nyheder fra DSB, som har kostet det danske samfund store summer og rejsende mange forsinkelser.

DSB

I adskillige år har det ikke skortet på dårlige nyheder fra DSB, som har kostet det danske samfund store summer og rejsende mange forsinkelser. Det forekommer tydeligt, at DSB har fortsat den mangeårige kultur i organisationen med, at alt skal skræddersys til danske forhold – til trods for at der syd for grænsen kører fine tog til tiden. Spørgsmålet er, hvor længe politikerne vil lade sig affinde med denne kultur, som samtidig bærer tydelige præg af inkompetence.

I større byggeprojekter knytter bygherren en professionel rådgiver til sig for at sikre, at der bliver truffet fornuftige beslutninger, og at de udføres tilfredsstillende. Mit forslag går på at knytte Deutsche Bahn til DSB’s bestyrelse som rådgiver. Med deres mangeårige erfaring vil de kunne hjælpe med at forandre DSB’s organisationskultur. DB vil også være behjælpelig med at udvikle og vælge tekniske løsninger, så den tydelige inkompetence bliver håndteret.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Jens Ove RiisHolte
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Min kritik af Nye Borgerlige sættes på pause

Morten Uhrskov Jensen
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan.

Blog: Tag nu styringen af moskeerne og sæt en stopper for det ny byggeri. Ved vi hvilken fundamentalisme disse moskeer er bygget på?

Harun Demirtas
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær.

Blog: Sæt selskabsskatten ned

Jens Kindberg
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt.

Kommentar: Det gik ikke, som Luther ville

HENRIK JENSEN
Reformationen førte til et moderne Europa, og Luther ville hverken have forventet resultatet eller hilst det velkomment.
Annonce
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her