*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Togfonden er spild af penge

Et politisk flertal uden om regeringen har tilskrevet togfonden yderligere 2 mia. kr., som åbenbart skal komme fra nordsø-olie aktiviteterne. Indtil nu må det klart konstateres, at togfonden har været et stort flop, fra man begyndte og hensatte 28 mia. kr., som ren og skær var ”fugle på taget”. Alle uden for de daværende politiske partier, der vedtog dette, var da klar over, at dette ikke var realistisk. Så er det blevet justeret utallige gange mht. beløbet, men faktum er, at intet indtil nu er realiseret, og så vil man yderligere tage 2 mia. kr., som helt sikkert skal dækkes ind af skattekroner, og ikke fra nordsø-olie indtægter.

For mig er det en fuldstændig uansvarlig politisk handling, man her har gjort uden om regeringen. Hvorfor vil disse partier ikke forholde sig til realiteterne, at banerne er p.t. ikke i stand til at yde en service. Hvorfor vil disse partier ikke se realiteterne i øjnene, at infrastrukturen er ved at fuldstændig kollapse mange steder i Danmark både øst og vest, og så vil man bruge værdifulde penge til at investere i noget, som på ingen måde lever op til befolkningens forventninger.

Det er at gå stik imod, hvad alle undersøgelser viser mht., hvad der er nødvendigt og samfundsmæssigt korrekt i Danmark p.t., nemlig at investere i veje og broforbindelser, hvor det giver mening og samfundsværdi.

Så en henstilling til disse partier er, at man investerer de 2 mia. kr. samt nogle yderligere i infrastrukturen på veje og broer. Det er ofte nok blevet påpeget, hvor vigtig infrastrukturen er for et samfund, og ikke mindst et samfund i rivende udvikling, som det heldigvis er tilfældet i Danmark. Så kære politikere, vis ansvarsbevidsthed, og gør det, som Danmark har brug for lige for tiden.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.

Debat: Hvor længe holder Theresa May?

Karin Riis-Jørgensen, København K
Den britiske premierminister er meget svækket – af valgnederlaget, sexskandalerne og senest den kontroversielle udnævnelse af hendes betroede mand til forsvarsminister.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her