*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Forvrængning af den politiske arena

I den første uge af september var det 60 år siden, at jeg for første gang havde et læserbrev i JP.

I den første uge af september var det 60 år siden, at jeg for første gang havde et læserbrev i JP. Og hvis dette her kommer i avisen, bliver det nr. 199.

Ca. 80 pct. af læserbrevene har omhandlet politik – især den grundlæggende problematik ud fra den betragtning, at hvis vi her begår en fejl eller en misfortolkning, kan man på overfladen, hvor vi lever vor hverdag, lappe på problemerne lige så meget, det skal være, og ud fra de bedste hensigter – sådan som det heldigvis foregår i dagens Danmark – vil det på forhånd være dømt til at være et politisk sisyfosarbejde.

Men det er for let at give politikerne hele skylden: I de forløbne 60 år har medierne, og også denne ellers så fortræffelige avis, svigtet deres pligt til at konfrontere politikere og vælgere med kendsgerningerne om det politiske kildevælds udspring: ejendomsretten.

Dette svigt har medført en forvrængning af den politiske arena, der aftegnes på en linje mellem en socialistisk venstrefløj og en kapitalistisk højrefløj med en ”midte”, hvor man så er halvt socialistisk og halvt kapitalistisk.

Herved skjules den kendsgerning, at man naturligvis kan være halvt socialist og halvt kapitalist på to ejendomsretsligt modsatte måder, en socialliberal og en retsliberal – hvoraf så den retsliberale (de samfundsskabte værdier til samfundet og arbejdets fulde løn til den enkelte) praktisk taget er gledet ud af mediernes bevågenhed.

Her ved afsløringen af et sådant fatalt tomrum i det politiske styringssystem er Immanuel Kant virkelig aktuel med sit sapere aude

(hav mod til at bruge din egen forstand).

Dette være hermed anbefalet som det eneste middel mod vanetænkningens ulidelige lethed. Og så længe, jeg kan, vil det fortsat være min ledetråd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Østrig-Ungarn er måske ikke fortid
Daniel Fabricius, dansk-ungarer, studerende ved Wirtschaftsuniversität Wien, tidl. næstformand i KU i København
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DRs Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.

Blog: Fem borgerlige pejlemærker for fremtiden København

Jens-Kristian Lütken
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning

Debat: Mere fælles udenrigspolitik gennem EU

Alexander Lemche, jurastuderende ved Københavns Universitet, København K
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her