*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Forvrængning af den politiske arena

I den første uge af september var det 60 år siden, at jeg for første gang havde et læserbrev i JP.

I den første uge af september var det 60 år siden, at jeg for første gang havde et læserbrev i JP. Og hvis dette her kommer i avisen, bliver det nr. 199.

Ca. 80 pct. af læserbrevene har omhandlet politik – især den grundlæggende problematik ud fra den betragtning, at hvis vi her begår en fejl eller en misfortolkning, kan man på overfladen, hvor vi lever vor hverdag, lappe på problemerne lige så meget, det skal være, og ud fra de bedste hensigter – sådan som det heldigvis foregår i dagens Danmark – vil det på forhånd være dømt til at være et politisk sisyfosarbejde.

Men det er for let at give politikerne hele skylden: I de forløbne 60 år har medierne, og også denne ellers så fortræffelige avis, svigtet deres pligt til at konfrontere politikere og vælgere med kendsgerningerne om det politiske kildevælds udspring: ejendomsretten.

Dette svigt har medført en forvrængning af den politiske arena, der aftegnes på en linje mellem en socialistisk venstrefløj og en kapitalistisk højrefløj med en ”midte”, hvor man så er halvt socialistisk og halvt kapitalistisk.

Herved skjules den kendsgerning, at man naturligvis kan være halvt socialist og halvt kapitalist på to ejendomsretsligt modsatte måder, en socialliberal og en retsliberal – hvoraf så den retsliberale (de samfundsskabte værdier til samfundet og arbejdets fulde løn til den enkelte) praktisk taget er gledet ud af mediernes bevågenhed.

Her ved afsløringen af et sådant fatalt tomrum i det politiske styringssystem er Immanuel Kant virkelig aktuel med sit sapere aude

(hav mod til at bruge din egen forstand).

Dette være hermed anbefalet som det eneste middel mod vanetænkningens ulidelige lethed. Og så længe, jeg kan, vil det fortsat være min ledetråd.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Debatten om fiskekvoter mangler nuancer
Fridi Magnusen, formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation
Kystfiskeri fra små kuttere og fangst af industrifisk i Nordatlanten har intet med hinanden at gøre.
Debat: Vi er nødt til at udvikle hele Danmark
Kristian Weise, direktør i Tænketanken Cevea | Jakob Fastrup, formand i Landsforeningen Danmark på Vippen
Debat: Nej til flere flygtninge
Iver Sørensen, Hadsund
Amnesty International klandrer os for vor manglende vilje til at modtage flere flygtninge.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Derfor elsker jeg cykling og hader fodbold

Mikael Jalving
Cykling er konservativt. Den dyrker gentagelsen, vanen, øvelsen, kontinuiteten og respekten for det givne. Cykling er ikke kun en kirke, cykling er også en kongerække.

Blog: Flertal kan banke regeringen på plads i forhold registreringsafgiften

Rune Lund
Der er flertal for en omlægning af registreringsafgiften, der fremmer miljø, sikkerhed og lukker skattehuller. DF kan vælge at banke regeringen på plads, eller lade sig kue af Liberal Alliance.

Blog: Manden, der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed

Karin Riis-Jørgensen: Stor risiko for at Danmark ender på EU's b- eller c-hold

Karin Riis-Jørgensen, tidligere MEP (V), Senior Rådgiver hos Kreab, København K
EU-Kommissionens formand arbejder med en byge af forslag, der skal styrke eurosamarbejdet, hvor Danmark ikke er med. Dermed svækkes Danmarks position i EU.
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her