*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop med at tale om ”velfærdsturisme”

Lad os én gang for alle få aflivet myten om, at EU-borgere søger til Danmark for at udnytte vores velfærd. Ny forskning fra Københavns Universitet og Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd dokumenterer, at EU-borgere, der arbejder i Danmark, er en enorm gevinst for samfundet. Faktisk har EU-borgere siden 2002 bidraget, med hvad der svarer til to forbindelser over Storebælt. Den gennemsnitlige gevinst ved en arbejdende EU-borger i Danmark er næsten 45.000 kr. om året.

Arbejdskraften fra andre EU-lande er et væsentligt bidrag til vores velfærd. Hvis de ikke kom til Danmark, ville vi have færre penge til f.eks. hospitaler, skoler, børnehaver og plejehjem. Finansministeriets beregninger viser faktisk, at EU-borgere skaber et større positivt bidrag til dansk økonomi end danskerne selv.

Det skyldes, at de kommer hertil i den arbejdsdygtige alder og derfor ikke trækker på f.eks. skoler eller ældrepleje.

Myten om velfærdsturisterne er desværre mere sejlivede end som så. Egentlig burde de klassiske velfærdspartier gå allerforrest i kampen om at få den aflivet. Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft handler jo netop om, hvordan vi sikrer og styrker fremtidens velfærd.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.

Fhv. medlem af Europa-Parlamentet (V): Hvor længe holder Theresa May?

Karin Riis-Jørgensen, København K
Den britiske premierminister er meget svækket – af valgnederlaget, sexskandalerne og senest den kontroversielle udnævnelse af hendes mand til forsvarsminister.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her