*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Stop med at tale om ”velfærdsturisme”

Lad os én gang for alle få aflivet myten om, at EU-borgere søger til Danmark for at udnytte vores velfærd. Ny forskning fra Københavns Universitet og Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd dokumenterer, at EU-borgere, der arbejder i Danmark, er en enorm gevinst for samfundet. Faktisk har EU-borgere siden 2002 bidraget, med hvad der svarer til to forbindelser over Storebælt. Den gennemsnitlige gevinst ved en arbejdende EU-borger i Danmark er næsten 45.000 kr. om året.

Arbejdskraften fra andre EU-lande er et væsentligt bidrag til vores velfærd. Hvis de ikke kom til Danmark, ville vi have færre penge til f.eks. hospitaler, skoler, børnehaver og plejehjem. Finansministeriets beregninger viser faktisk, at EU-borgere skaber et større positivt bidrag til dansk økonomi end danskerne selv.

Det skyldes, at de kommer hertil i den arbejdsdygtige alder og derfor ikke trækker på f.eks. skoler eller ældrepleje.

Myten om velfærdsturisterne er desværre mere sejlivede end som så. Egentlig burde de klassiske velfærdspartier gå allerforrest i kampen om at få den aflivet. Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft handler jo netop om, hvordan vi sikrer og styrker fremtidens velfærd.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Legalisering af hash fjerner ikke bandeproblemet

Jens-Kristian Lütken
Det er hamrende naivt at tro, at hårdkogte kriminelle vil stoppe deres kriminelle aktiviteter, hvis indtægtsgrundlaget for hashsalget forsvinder på grund af en legalisering.

Blog: Venstre sikrer rimelighed i den fri bevægelighed

Morten Løkkegaard
EU og det indre marked er som helhed en stor gevinst for Danmark, dansk økonomi er til gavn for både vækst og velstand.

Karin Riis-Jørgensen: Stor risiko for at Danmark ender på EU's b- eller c-hold

Karin Riis-Jørgensen, tidligere MEP (V), Senior Rådgiver hos Kreab, København K
EU-Kommissionens formand arbejder med en byge af forslag, der skal styrke eurosamarbejdet, hvor Danmark ikke er med. Dermed svækkes Danmarks position i EU.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her