*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

”Penge er noget, vi giver til hinanden"

Danmark har en flot førsteplads på Transparency Internationals korruptionsindeks for 2016, men alligevel er der en snigende mistanke om, at det hele ikke ser så flot ud alligevel.

Danmark har en flot førsteplads på Transparency Internationals korruptionsindeks for 2016, men alligevel er der en snigende mistanke om, at det hele ikke ser så flot ud alligevel. Bevares, i Danmark er politiet stort set ubestikkeligt, og landet er skånet for ”rusfeti”, den omfattende korruption, der plager Grækenland.

Men alligevel er der en hel del, der dækkes ind under vennetjenester og kammerateri. Der var den sag om apotekerbevillingen i Lemvig, socialministerens bevilling på 1 mio. kr. til Lisbeth Zornig Andersen og en afdelingschef i Rigspolitiet, der sørgede for, at to veninder fik udbetalt konsulenthonorarer på mere end 20 mio. kr.

Danmarks egenrådige mastodont, Danmarks Radio, har fundet på en ny måde at håne dem, der er tvunget til at betale en såkaldt medielicens. Tidligere ødslede DR 70.000 kr. på at fragte en korrespondents hest til USA og betalte næsten 1 mio. kr. for at dække nyhedsdirektørens pendlerudgifter fra Østjylland. Den tidligere mediedirektør er nu genansat som »mangfoldighedskonsulent« til en gage på et par millioner kroner, uden at stillingen er slået op.

Den, der fandt på reklamen ”licens er noget, vi giver til hinanden”, må have grinet hele vejen til banken.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Gymnasieelev: Ved du egentlig, hvorfor du betaler AM-bidrag?
Karoline Lautrup-Nielsen, elev, 2. g, Niels Brock, Gentofte
Det er skræmmende, at staten kan opkræve 8 pct. af vores selvtjente indkomst, uden at vi fortrækker en mine.
Debat: Fredet i klasse A?
Peter Bisgaard, civilingeniør, Hornslet
Det er svært at forstå, at man ikke kan forbyde kriminelle bander.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Ledere siger nej til nye jobs

For første gang i fire år har mindre end halvdelen af lederne i danske virksomheder planer om at skifte job. Det er til trods for, at flere jobskift ofte betyder højere lønninger.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Måske går det bare ad helvede til

Rune Toftegaard Selsing
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt.

Blog: Grib din fjerboa, kys din kæreste, og vær stolt!

Erik Winther Paisley
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her