*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

”Penge er noget, vi giver til hinanden"

Danmark har en flot førsteplads på Transparency Internationals korruptionsindeks for 2016, men alligevel er der en snigende mistanke om, at det hele ikke ser så flot ud alligevel.

Danmark har en flot førsteplads på Transparency Internationals korruptionsindeks for 2016, men alligevel er der en snigende mistanke om, at det hele ikke ser så flot ud alligevel. Bevares, i Danmark er politiet stort set ubestikkeligt, og landet er skånet for ”rusfeti”, den omfattende korruption, der plager Grækenland.

Men alligevel er der en hel del, der dækkes ind under vennetjenester og kammerateri. Der var den sag om apotekerbevillingen i Lemvig, socialministerens bevilling på 1 mio. kr. til Lisbeth Zornig Andersen og en afdelingschef i Rigspolitiet, der sørgede for, at to veninder fik udbetalt konsulenthonorarer på mere end 20 mio. kr.

Danmarks egenrådige mastodont, Danmarks Radio, har fundet på en ny måde at håne dem, der er tvunget til at betale en såkaldt medielicens. Tidligere ødslede DR 70.000 kr. på at fragte en korrespondents hest til USA og betalte næsten 1 mio. kr. for at dække nyhedsdirektørens pendlerudgifter fra Østjylland. Den tidligere mediedirektør er nu genansat som »mangfoldighedskonsulent« til en gage på et par millioner kroner, uden at stillingen er slået op.

Den, der fandt på reklamen ”licens er noget, vi giver til hinanden”, må have grinet hele vejen til banken.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Burkaforbud styrker kvindeundertrykkelse
Fortalere for et burkaforbud advokerer for, at det er undertrykkende at tvinge kvinder til at være iklædt burka.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her