*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Man indretter sig lige under topskattegræsen

DF er meget stålsatte på, at vi ikke skal hæve grænsen for, hvornår man betaler topskat.

DF er meget stålsatte på, at vi ikke skal hæve grænsen for, hvornår man betaler topskat. Partiet mener, det vil medføre færre penge til velfærd.

Der er synspunkter for og imod, og dem vil jeg ikke remse op her. Jeg ved også godt, at meget er en trossag. Men jeg tror altså, at der vil komme flere penge ind i skat. Mange skatteydere sørger for, at deres skattepligtige indtægt ligger lige netop under topskattegrænsen. F.eks. kan de skaffe sig fradrag ved at indbetale til pension. Selvstændige, som beskattes efter virksomhedsskatteordningen, kan selv vælge, hvor meget de vil trække ud af virksomheden. De fleste sørger for at tjene akkurat, så de ikke betaler topskat.

Hvis topskattegrænsen hæves, vil mange lægge deres skattepligtige indtægt lige under den nye topskattegrænse. Herved vil der komme flere penge ind.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her