*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvornår glemte vi ”knippelsuppen”?

De danske betjente må stå model til megen vold og idioti for tiden.

De danske betjente må stå model til megen vold og idioti for tiden. Senest var det en gruppe såkaldte fodboldfans, der valgte at te sig voldeligt, ødelægge et stadion og søge kamp med politiet, og det er ikke længe siden, at nogle voldsmænd fra den yderste venstrefløj valgte at sætte en hel bydel i brand på Nørrebro og smadre almindelige menneskers ejendom.

Der breder sig en naturlig forargelse over bøllernes gerninger, mens man tilsyneladende mere eller mindre har accepteret politiets magtesløshed i disse situationer. Når man har set de efterfølgende videoklip, springer det i øjnene, hvor passivt politifolkene ofte ser til, mens voldsmændene hærger og ødelægger.

Det er næppe tilfældet, at politiet nyder at beskue volden og ødelæggelsen fra første parket. Tværtimod gør det sit bedste under de rammer, det har fået udstukket og fortjener stor ros herfor.

Problemet synes snarere at være, at man i dag som politimand knap kan trække en knippel uden af skulle udfylde rapporter på størrelse med H.C. Andersens samlede forfatterskab.

Fra mange sider har man hørt, at politiet simpelthen er bange for at anvende vold mod den slags typer. Denne frygt skader folks forventning om, at politiet beskytter deres ejendom, og den udsætter betjentene for en urimelig fare.

Hvornår holdt ordensmagten op med at benytte sig af en god gammeldags omgang ”knippelsuppe”?

Det er dybt krænkende for den almindelige retsfølelse, når man ser voldsmænds hærgen, mens ordensmagten blot ser til. I stedet bør de da omgående trække deres knipler og sørge for at bringe uromagerne til ro – om nødvendigt med vold.

Hvis man er ude på at ødelægge folks ejendom, modsætte sig anholdelse og ovenikøbet gå til kamp mod ordensmagten, bør man ikke gå derfra uden alvorlige knubs. Man skal ikke blot passes op af politiet, men mødes med den dragt prygl, som man fortjener.

Kuzma Pavlovformand for KU i KøbenhavnFrederiksberg
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her