*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kvindeundertrykkelsen bliver glemt

Lars Løkke Rasmussen ønskede igen i år glædelig eid på Twitter uden at udvise samme respekt på mærkedage for andre og mere fredselskende religioner såsom buddhismen. Derfor skrev jeg (6/7), at Løkke er en uværdig statsminister. Det er Christine Andersen uenig i. Hun påpeger religionsfriheden og spørger (11/7), om Løkke så heller ikke bør fejre jul, fastelavn og en hob andre helligdage?

Svaret er, at religion er en privatsag. Bruger Lars Løkke officiel tid på muslimers eid, bør han ligeledes hilse en række andre religioner, hvis han vil være alle danskeres statsminister. Kristendommen er en folkekirkelig undtagelse, der er dybere integreret i samfundet end andre religioner. I respekt kunne Løkke tweete om den righoldige kristne kultur frem for de mere religiøse aspekter.

I stedet knæler statsministeren, hans parti og resten af venstrefløjen for islam uden at gøre op med kvindeundertrykkelse og kulturbetinget dyremishandling. Halal har vundet indpas i en grad, at det i dag er svært at få ikkehalalslagtet kød. Så måske kunne Lars Løkke gennemføre et halalforbud, næste gang han tweeter glædelig eid? Et forbud ville gavne integrationen af de muslimer, som reelt er integrerbare.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Der er så meget, mænd ikke forstår

Signe Munk
"Tillykke til jer. Eller hvad siger man? Det er jo bare fordi, I er også kvinder, og det er jo kvindelandsholdet", sagde han. Og jeg tænkte fandeme nej. Tillykke til OS og Danmark.

Blog: Politikerne tager røven på os

Lars Boje Mathiesen
Selvom især de borgerlige partier gerne profilerer sig i medierne på en stram kurs over for kriminelle udlændinge, så sker der absolut ingenting.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her