*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kvindeundertrykkelsen bliver glemt

Lars Løkke Rasmussen ønskede igen i år glædelig eid på Twitter uden at udvise samme respekt på mærkedage for andre og mere fredselskende religioner såsom buddhismen. Derfor skrev jeg (6/7), at Løkke er en uværdig statsminister. Det er Christine Andersen uenig i. Hun påpeger religionsfriheden og spørger (11/7), om Løkke så heller ikke bør fejre jul, fastelavn og en hob andre helligdage?

Svaret er, at religion er en privatsag. Bruger Lars Løkke officiel tid på muslimers eid, bør han ligeledes hilse en række andre religioner, hvis han vil være alle danskeres statsminister. Kristendommen er en folkekirkelig undtagelse, der er dybere integreret i samfundet end andre religioner. I respekt kunne Løkke tweete om den righoldige kristne kultur frem for de mere religiøse aspekter.

I stedet knæler statsministeren, hans parti og resten af venstrefløjen for islam uden at gøre op med kvindeundertrykkelse og kulturbetinget dyremishandling. Halal har vundet indpas i en grad, at det i dag er svært at få ikkehalalslagtet kød. Så måske kunne Lars Løkke gennemføre et halalforbud, næste gang han tweeter glædelig eid? Et forbud ville gavne integrationen af de muslimer, som reelt er integrerbare.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Debatten om fiskekvoter mangler nuancer
Fridi Magnusen, formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation
Kystfiskeri fra små kuttere og fangst af industrifisk i Nordatlanten har intet med hinanden at gøre.
Debat: Vi er nødt til at udvikle hele Danmark
Kristian Weise, direktør i Tænketanken Cevea | Jakob Fastrup, formand i Landsforeningen Danmark på Vippen
Debat: Fingrene i kagedåsen
Joen W. Joensen, Ærøskøbin
Mon Dieu! Den reneste af de rene – Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, De Radikales svar på Jomfru Maria – er snuppet med de velplejede negle nede i kagedåsen.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Hurra, der er sat en stor, fed prop i leasing-skattehullet

Rune Lund
En månedlang kamp med ministerspørgsmål i lange baner har presset en modstræbende regering til at lukke leasing-skattehullet. Det er en stor sejr, der potentielt kan måles i milliarder af kroner.

Blog: Det radikale blodbad er startet

Jens Kindberg
Nu starter nedsmeltningen hos Det Radikale Venstre

Karin Riis-Jørgensen: Stor risiko for at Danmark ender på EU's b- eller c-hold

Karin Riis-Jørgensen, tidligere MEP (V), Senior Rådgiver hos Kreab, København K
EU-Kommissionens formand arbejder med en byge af forslag, der skal styrke eurosamarbejdet, hvor Danmark ikke er med. Dermed svækkes Danmarks position i EU.
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her