*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Godgørenhed er altså et arbejde

Ulrik Jensen skriver 3/7, at de ansatte i de godgørende organisationer ikke ”arbejder”, for arbejde skaber et produkt, som kan sælges med fortjeneste.

Men han overser, at godgørende organisationer er virksomheder, der udfører gode gerninger på vegne af deres donorer. Nøjagtig ligesom andre firmaer, der hyres til at udføre en opgave for en opdragsgiver.

Godgørende organisationer skal bare ikke have overskud, og så bruger de frivillig arbejdskraft for at spare udgifter. Men frivillige kan ikke overkomme at lede store organisationer, der forvalter millionindtægter og gennemfører store nødhjælpsarbejder eller driver hospitaler og børnehjem. De har brug for professionelle ledere, der arbejder på fuldtid. Det er derfor nødvendigt at betale lønninger, der matcher lønnen i andre store virksomheder.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sygepljerske og forfatter: Nogen bør gøre noget, fordi læger tager så grueligt fejl
Hanne Holst Rasmussen, sygeplejerske og forfatter, Dagmar Petersens Gade 78, Aarhus C
En lang række andre patientgrupper med komplekse lidelser som f.eks. irriteret tyktarm, fibromyalgi, kronisk borreliose, stofskiftesygdomme etc. udsættes i dag for psykiatrisering.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Danske brune feminister skal have mere mod

Naser Khader
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen.

Blog: En milepæl for regeringens uforståelige klimalogik

Christel Schaldemose
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget.

Amerikansk kommentator: Trumps Asien-rejse lignede en pilgrimsfærd

David Ignatius, kommentator, The Washington Post
Den amerikanske præsident bad mest andre politiske ledere om hjælp og berømmede deres gode egenskaber.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her