*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Håndværkerfradrag med grel slagside

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Er nypudsede vinduer og en nyslået græsplæne vigtigere end en anstændig boligindretning, der kan gøre tilværelsen lidt lettere og mere udholdelig for en handicappet medborger, som i forvejen har mange besværligheder at slås med?

Valget burde ikke være så svært for nogenlunde velbegavede personer, som vi anser vores folkevalgte beslutningstagere for at være. Men desværre kan kæden også springe af for disse, hvilket blev dokumenteret ved de seneste ændringer vedrørende håndværkerfradrag (servicefradrag).

I JP 11/4 juli fremhæver Venstres gruppeformand, Søren Gade, ellers, at håndværkerfradraget har en bred social profil, men kendsgerningen er, at man helt uforståeligt har valgt at sløjfe muligheden for at opnå tilskud til effektive forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede.

Det ville være en ædel gerning at give en handicappet mulighed for at opnå håndværkerfradrag for udgifterne til de boligændringer, som ikke dækkes af kommunen, og administrativt burde det ikke volde problemer. Det forekommer indlysende, at ekstra gode rammer i hverdagen for en handicappet i tilskudssammenhæng burde prioriteres frem for skinnende ruder og kortklippede græsplæner.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Der er så meget, mænd ikke forstår

Signe Munk
"Tillykke til jer. Eller hvad siger man? Det er jo bare fordi, I er også kvinder, og det er jo kvindelandsholdet", sagde han. Og jeg tænkte fandeme nej. Tillykke til OS og Danmark.
Annonce
Annonce
Bolig
Risiko for pest, mund- og klovesyge og salmonella: Det er forbudt at fodre høns med køkkenaffald
Pga. risiko for smitsomme husdyrsygdomme er det ikke lovligt at fodre høns, svin eller andre produktionsdyr med rester fra køkkenet og husholdningen. Læs, hvad du må og ikke må fodre dine høns med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her