*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Håndværkerfradrag med grel slagside

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Er nypudsede vinduer og en nyslået græsplæne vigtigere end en anstændig boligindretning, der kan gøre tilværelsen lidt lettere og mere udholdelig for en handicappet medborger, som i forvejen har mange besværligheder at slås med?

Valget burde ikke være så svært for nogenlunde velbegavede personer, som vi anser vores folkevalgte beslutningstagere for at være. Men desværre kan kæden også springe af for disse, hvilket blev dokumenteret ved de seneste ændringer vedrørende håndværkerfradrag (servicefradrag).

I JP 11/4 juli fremhæver Venstres gruppeformand, Søren Gade, ellers, at håndværkerfradraget har en bred social profil, men kendsgerningen er, at man helt uforståeligt har valgt at sløjfe muligheden for at opnå tilskud til effektive forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede.

Det ville være en ædel gerning at give en handicappet mulighed for at opnå håndværkerfradrag for udgifterne til de boligændringer, som ikke dækkes af kommunen, og administrativt burde det ikke volde problemer. Det forekommer indlysende, at ekstra gode rammer i hverdagen for en handicappet i tilskudssammenhæng burde prioriteres frem for skinnende ruder og kortklippede græsplæner.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Sygepljerske og forfatter: Nogen bør gøre noget, fordi læger tager så grueligt fejl
Hanne Holst Rasmussen, sygeplejerske og forfatter, Dagmar Petersens Gade 78, Aarhus C
En lang række andre patientgrupper med komplekse lidelser som f.eks. irriteret tyktarm, fibromyalgi, kronisk borreliose, stofskiftesygdomme etc. udsættes i dag for psykiatrisering.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Danske brune feminister skal have mere mod

Naser Khader
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen.

Blog: En milepæl for regeringens uforståelige klimalogik

Christel Schaldemose
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget.

Amerikansk kommentator: Trumps Asien-rejse lignede en pilgrimsfærd

David Ignatius, kommentator, The Washington Post
Den amerikanske præsident bad mest andre politiske ledere om hjælp og berømmede deres gode egenskaber.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her