*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Håndværkerfradrag med grel slagside

Foto: Casper Holmenlund Christensen

Er nypudsede vinduer og en nyslået græsplæne vigtigere end en anstændig boligindretning, der kan gøre tilværelsen lidt lettere og mere udholdelig for en handicappet medborger, som i forvejen har mange besværligheder at slås med?

Valget burde ikke være så svært for nogenlunde velbegavede personer, som vi anser vores folkevalgte beslutningstagere for at være. Men desværre kan kæden også springe af for disse, hvilket blev dokumenteret ved de seneste ændringer vedrørende håndværkerfradrag (servicefradrag).

I JP 11/4 juli fremhæver Venstres gruppeformand, Søren Gade, ellers, at håndværkerfradraget har en bred social profil, men kendsgerningen er, at man helt uforståeligt har valgt at sløjfe muligheden for at opnå tilskud til effektive forbedringer af boligens tilgængelighed for handicappede.

Det ville være en ædel gerning at give en handicappet mulighed for at opnå håndværkerfradrag for udgifterne til de boligændringer, som ikke dækkes af kommunen, og administrativt burde det ikke volde problemer. Det forekommer indlysende, at ekstra gode rammer i hverdagen for en handicappet i tilskudssammenhæng burde prioriteres frem for skinnende ruder og kortklippede græsplæner.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Venstre: Sovjetisk jernbanekommunisme sikrer ikke tog til tiden
Søren Gade, gruppeformand (V) | Kristian Pihl Lorentzen, transportordfører (V)
Socialdemokratiet flirter med en sovjetisk jernbanekommunisme, hvor ønsket om at skabe statslige mastodontselskaber står over ønsket om en effektiv togdrift, tog til tiden og en høj passagertilfredshed.
Debat: Forenkling og vækst går hånd i hånd
Når der skal forenkles, kræver det, at stat, kommuner og regioner trækker på samme hammel ud fra et landsdækkende perspektiv. Først da kan der skabes et smidigt og enkelt erhvervsfremmesystem.
Debat: Der mangler styr på kvaliteten i uddannelsessystemet
Steen Laugesen Hansen, ph.d, associate professor, Københavns Universitet
Nye studerende er dårligere end tidligere rent fagligt, men samtidig har de paradoksalt nok meget højere forventninger til sig selv, mens de er mindre robuste over for modgang.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Politikere leger aktiespekulanter

Lars Boje Mathiesen
I Aarhus har politikerne valgt at gamble med borgernes penge – og bruger tilmed gevinsterne på forskud.

Blog: Det er for let, Christel!

Morten Løkkegaard
Spørgsmålet om databeskyttelse er for kompliceret et emne at blive reduceret til en gammeldags rød-blå, forbruger overfor grimme-virksomheder-fortælling. Christel Schaldemoses anklager kræver et svar.

Debat: Vesten bør støtte et selvstændigt Kurdistan

Azad Cakmak, juridisk konsulent København S
Med etableringen af et Kurdistan vil Vesten få en varig allieret – et demokratisk, sekulært tænkende Kurdistan, der måske på sigt kan give reel næring til ønske om demokrati i andre dele af Mellemøsten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her