*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Medicinsk cannabis er win-win

Venstre ønsker, at det fra årsskiftet skal være muligt at dyrke cannabis til medicinsk brug i Danmark.

Venstre ønsker, at det fra årsskiftet skal være muligt at dyrke cannabis til medicinsk brug i Danmark. Og det er gode nyheder for både patienter og landbrug, for regeringen har netop besluttet, at man ønsker at lempe de nuværende regler, så dansk landbrug kan være leverandør. Allerede i november sidste år indgik alle politiske partier undtagen De Konservative og Enhedslisten en politisk aftale om en forsøgsordning, der fra 1. januar 2018 giver danske patienter med f.eks. kræft eller sklerose mulighed for at smertelindre med medicinsk cannabis.

Interessen for forsøgsordningen har været stor både fra patienter, sundhedsprofessionelle og fra landbruget. Et af de store spørgsmål, der har trængt sig på, er, hvordan vi sikrer leverance af cannabis med høj kvalitet i de mængder, der er nødvendige til forsøgsordningen. Der er gode muligheder for at købe bl.a. hollandske produkter, men vi vil selvsagt allerhelst købe fra dansk landbrug. Det er afgørende, at de potente topskud produceres under sterile og kontrollerede forhold, så de enkelte leverancer har en ensartet høj kvalitet.

Det bliver et spændende efterår for både patienter og producenter, når ”de sidste streger skal slås”, og vi med denne firårige forsøgsordning kan hjælpe patienter med kroniske smerter og erhvervslivet med en ny produktionsmulighed. Det er ren win-win.

Gartnerierne kan med de rette sikkerhedsforanstaltninger byde ind på opgaven. For det siger næsten sig selv, at vi skal være varsomme og opmærksomme, så vi ikke understøtter en kriminel underverden, men reelt hjælper syge mennesker. Når Folketinget samles igen til efteråret, starter det egentlige lovarbejde, for vi skal selvfølgelig sikre, at bl.a. FN-konventionerne på narkotikaområdet overholdes. Så herfra en klar opfordring til landbruget om at ”gribe bolden” og få sat fart på produktionen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Teknik- og Miljø borgmester posten?

Louis Jacobsen
Frustrationerne har fået frit løb efter Enhedslisten Københavns valg af borgmesterposten for Teknik- og Miljø.

Blog: Befolkningsudskiftning

Morten Uhrskov Jensen
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej?

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her