*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Bortskydning af måger er ikke vejen frem

Finn Madsen (FM) skriver i JP 11/6, at det er helt uforståeligt, at Vildtforvaltningsrådet fredede alle måger i 2013.

Finn Madsen (FM) skriver i JP 11/6, at det er helt uforståeligt, at Vildtforvaltningsrådet fredede alle måger i 2013. FM mener, at der i de seneste år har været en kæmpe fremgang for de store måger, til ubeskrivelig plage for menneskene. Med store måger mener FM formentlig svartbag, sildemåge og sølvmåge. Dansk Ornitologisk Forening foretager i øjeblikket optælling af samtlige danske ynglefugle, som afsluttes februar 2018 og kaldes Atlas III. Sidste sammenlignende undersøgelse, Atlas II, blev afsluttet 1996. Til FM’s orientering viser foreløbige tal, at svartbag og sildemåge er gået beskedent frem, begge er relativt sjældne måger. Sølvmågen er klart mere almindelig, også kun med meget beskeden fremgang. Til gengæld er menneskets samlede antal og ukritiske håndtering af fuglenes normale yngleområder gået meget frem. Hvor skal fuglene snart gøre af sig selv for at finde et roligt redested til opdræt af unger? Hertil kommer, at menneskets svineri med madrester får fuglene til at søge vores byområder. Vejen frem er ikke bortskydning af fuglene, men lige fra barnsben opdragelse af mennesket til hensynsfuldhed over for naturen og fuglene.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Lad glansbillederne krakelere … bare lidt.

Signe Munk
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt.

Blog: DR Detektor misinformerer om sharialov

Jaleh Tavakoli
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her