*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kina fremstår lidet klimatroværdig

Kina tilstræber at fremstå som klimaduks – dette ikke mindst på baggrund af den amerikanske præsidents, Donald Trumps, udmelding om kritik af og delvis tilbagetrækning fra den eksisterende globale klimaaftale.

Kina tilstræber at fremstå som klimaduks – dette ikke mindst på baggrund af den amerikanske præsidents, Donald Trumps, udmelding om kritik af og delvis tilbagetrækning fra den eksisterende globale klimaaftale.

Samtidig kan man i disse dage læse i verdenspressen (ikke i dansk presse), at Kina, som ejer Volvo, vil til at producere flere Volvo-biler – bl.a. til det europæiske marked – i Kina. Det er biler, som d.d. produceres i Sverige.

Dette må, mildest talt, påstås at være et lidet troværdigt udtryk for Kinas ærlighed om vores fælles sunde globale klima og miljøfremtid. Dette ikke mindst set i lyset af, at Kina jo mangler stål til bilbyggeriet.

Hovedparten af det stål, som Kina forarbejder, f.eks. til biler, importeres til Kina fra udlandet – vist i øvrigt også fra Sverige.

Disse i Kina producerede Volvo-biler skal så sendes med tog ad den gamle ”Silkevej” fra Kina til Europa (EU).

Hvor så vi lige dette emne belyst, kære danske journalister?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Måske går det bare ad helvede til

Rune Toftegaard Selsing
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt.

Blog: Grib din fjerboa, kys din kæreste, og vær stolt!

Erik Winther Paisley
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her