*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Kina fremstår lidet klimatroværdig

Kina tilstræber at fremstå som klimaduks – dette ikke mindst på baggrund af den amerikanske præsidents, Donald Trumps, udmelding om kritik af og delvis tilbagetrækning fra den eksisterende globale klimaaftale.

Kina tilstræber at fremstå som klimaduks – dette ikke mindst på baggrund af den amerikanske præsidents, Donald Trumps, udmelding om kritik af og delvis tilbagetrækning fra den eksisterende globale klimaaftale.

Samtidig kan man i disse dage læse i verdenspressen (ikke i dansk presse), at Kina, som ejer Volvo, vil til at producere flere Volvo-biler – bl.a. til det europæiske marked – i Kina. Det er biler, som d.d. produceres i Sverige.

Dette må, mildest talt, påstås at være et lidet troværdigt udtryk for Kinas ærlighed om vores fælles sunde globale klima og miljøfremtid. Dette ikke mindst set i lyset af, at Kina jo mangler stål til bilbyggeriet.

Hovedparten af det stål, som Kina forarbejder, f.eks. til biler, importeres til Kina fra udlandet – vist i øvrigt også fra Sverige.

Disse i Kina producerede Volvo-biler skal så sendes med tog ad den gamle ”Silkevej” fra Kina til Europa (EU).

Hvor så vi lige dette emne belyst, kære danske journalister?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Trumps arrogante selvmål
Verdens største økonomi befinder sig, må vi forstå, i en offerrolle, hvor implementering af klimaaftalen vil koste millioner af tabte arbejdspladser og billioner af dollars, mens Kina og Indien kan køre på fribillet.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.

Blog: Er Fyn for fin?

Finn Slumstrup
Hvorfor taber Fyn i kampen om statslige arbejdspladser?

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.

Tilbageblik på EM-sejren: Farvel, Bodo Illgner!

Niels Lillelund
Kommentar: Sidste år er længe siden, og 25 år er endnu længere, men er det virkelig så længe siden, vi blev europamestre over Tyskland - med målmanden Bodo Illgner? Vi, for vi er altid vi, når vi vinder, og det kalder på erindringen og eftertanken.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her