*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

S mangler politik mod rituel omskæring

Modsat Enhedslisten, Radikale Venstre og SF har Socialdemokratiet ikke en politik, hvor drenge forsvares mod rituel omskæring. Af oprigtigt hjerte kan nogle socialdemokrater nok se omskæring som harmløs.

Desværre er dette syn bestemt ikke en korrekt beskrivelse for alle omskårne. Drenge, som selv under lokalbedøvelse skreg af smerte. Mænd som ikke kan slippe traumerne fra, hvad deres familie, i god tro, desværre påtvang dem til at leve med. Eller dem som blev omskåret som spæde, men i dag reagerer uroligt om tanken om omskæring – deres hukommelse erindrer intet, men selv spædbørns centralnervesystem registrerer smerten fra dengang.

Blandt jøder, muslimer og visse kristne ses omskæring som en kærlig identitetsmarkør. Dette skønmaleri af omskæring er bare ikke alle drenges virkelighed. Drenge som igennem hele deres barndom må vokse op med, at de for evigt er anderledes end de andre. Unge mænd som med al smerte må erkende, at de for evigt må leve med et beskåret legeme, som de ikke nødvendigvis kan genkende.

Gennem tiden har der i Socialdemokratiet været etiske ryster. Den 18. november 2008 i Kristeligt Dagblads artikel ”Politikere åbner for at forbyde omskæring” udtalte daværende socialordfører Mette Frederiksen følgende:

»Jeg har aldrig forstået, hvorfor man skal skære i børn på den måde. Jeg mener ikke, at religion kan legitimere, at man påfører sine børn fysiske skavanker og de smerter, der må være forbundet med det. Vi har diskuteret omskæring af kvinder, men jeg mener også, omskæring af drenge skal forbydes.«

Til de socialdemokrater, der endnu ikke har erkendt omskæringens lemlæstende alvor mod drenge, vil jeg gerne spørge, er det virkelig socialdemokratisk at forskelsbehandle mellem, hvilket køn der fortjener at blive beskyttet mod legemsbeskadigelse og oven i sige til børn, som desværre blev født ind i en omskæringskulturel kreds, at de ikke var lovens beskyttelse værdig?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Debat: En grufuld lemlæstelse af piger
Maibritt Kruse Kronborg, Finsensvej 9, Fredericia
Et somalisk forældrepar i Fredericia er blevet dømt hver en betinget dom på halvandets års fængsel i en principiel sag om omskæring af deres to døtre.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er Macron svaret på Frankrigs bønner?

Morten Uhrskov Jensen
I så fald skal han stort set ophæve tyngdeloven.

Blog: Gik du i fælden? Husk på, at flertallet ikke er curling-forældre

Camilla Schwalbe
Jeg bliver forarget, og er lige ved at gå i fælden, men så minder jeg mig selv om, at mediestanden er ukritisk, og at virkeligheden sjældent afbilledes proportionelt i medierne.

Blog: Kære unge mennesker,

Christina Egelund
Jeg tænker på jer i disse dage, når jeg læser og hører debatten om nutidens curlingforældre. I vil på Roskilde, selvfølgelig vil I det.

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her