*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Djøf: Positivt med debat om veu-system

Forud for de kommende trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelse (veu) påpeger formand for HK Kim Simonsen i JP 19/4 nødvendigheden af livslang læring for hele arbejdsstyrken. Tak til Kim Simonsen for at tage hul på en følsom debat.

For lad det være sagt med det samme: På nutidens arbejdsmarked, præget af stigende kompleksitet, disruption og teknologiske forandringer, har alle sektorer og medarbejdere brug for løbende kompetenceudvikling. Den ufaglærte såvel som akademikeren. Derfor dur det ikke med et stillestående veu-system, der kun omfavner dele af arbejdsstyrken.

I Djøf håber vi, at regeringen vil lytte til de mange forskere, fagforbund og arbejdsgiverorganisationer, der kalder på en grundlæggende modernisering af veu-systemet, så det matcher hele arbejdsstyrkens kompetenceniveau og virksomhedernes behov.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Er Fyn for fin?

Finn Slumstrup
Hvorfor taber Fyn i kampen om statslige arbejdspladser?

Blog: Tak til de danske skatteydere

Mikael Jalving
Jeg stirrede på hans kontrafej, den kæmpe næse i midten af det kødfulde ansigt. En smuk mand, ja, på samme måde som skuespilleren Denzel Washington, skønt hans storhed var ikke skuespil, men åndelighed indlejret i musik.

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.

Tilbageblik på EM-sejren: Farvel, Bodo Illgner!

Niels Lillelund
Kommentar: Sidste år er længe siden, og 25 år er endnu længere, men er det virkelig så længe siden, vi blev europamestre over Tyskland - med målmanden Bodo Illgner? Vi, for vi er altid vi, når vi vinder, og det kalder på erindringen og eftertanken.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her