*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Djøf: Positivt med debat om veu-system

Forud for de kommende trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelse (veu) påpeger formand for HK Kim Simonsen i JP 19/4 nødvendigheden af livslang læring for hele arbejdsstyrken. Tak til Kim Simonsen for at tage hul på en følsom debat.

For lad det være sagt med det samme: På nutidens arbejdsmarked, præget af stigende kompleksitet, disruption og teknologiske forandringer, har alle sektorer og medarbejdere brug for løbende kompetenceudvikling. Den ufaglærte såvel som akademikeren. Derfor dur det ikke med et stillestående veu-system, der kun omfavner dele af arbejdsstyrken.

I Djøf håber vi, at regeringen vil lytte til de mange forskere, fagforbund og arbejdsgiverorganisationer, der kalder på en grundlæggende modernisering af veu-systemet, så det matcher hele arbejdsstyrkens kompetenceniveau og virksomhedernes behov.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: De fine djøfkompetencer
Jørgen Bendixen, Stenlandsvej 16, Roskilde
I kronikken JP 13/1 skriver de fire socialdemokratiske borgmestre i Danmarks fire største byer, at de ønsker mindre bureaukrati og dokumentation i den offentlige administration.
Debatindlæg: Man skal ikke tro på alt, man hører…
Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig | Mette Hvid Johannesen, fællestillidsrepræsentant for djøferne og de øvrige akademikere i Aarhus Kommune
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce

Blog: Nej tak til EU-regler for barsel

Jens-Kristian Lütken
Hverken EU eller nogen andre skal gennemtvinge øremærket barsel til mænd

Blog: Danmark får nu sit B-medlemskab af Europol

Morten Løkkegaard
Der er ingen grund til jubel over den B-aftale, som Danmark nu får med europol, men det er den bedst mulige aftale, vi kunne få.

Debat: Investorer vil også forbedre verden

Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder | Karoline Rahbek, Verdens Bedste Nyheder
Business as usual er ikke en valgmulighed i et længere og miljømæssigt perspektiv.

Kommentar: Merkel er ingen maskine

Mikael Busch
»Wir schaffen das« – Angela Merkel som roman.
Annonce
Annonce
Biler
Kia Optima Plug-in Halvkedelig hybrid
Mange ting er nærved og næsten ved den nye Kia Optima Plug-in Hybrid, men den når ikke helt i mål. Det er ærgerligt, for den har faktisk potentiale til at være en fin bil. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her