*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Religion eller særlige hensyn i klimadebatten?

Professor emeritus i atomfysik ved Aarhus Universitet Jens Ulrik Andersen havde 6/4 et indlæg i JP, hvor han anførte, at den officielle holdning til klimaet havde antaget karakter af religiøsitet. Professor emeritus i geografi og geologi ved Københavns Universitet Johannes Krüger udgav sidste år en bog, ”Klimamyten”, som nøgternt gennemgik kendt viden om klimaets udvikling gennem tiderne.

Begge professorer forsøger at rejse debat om videnskabeligheden bag den officielle, politiske holdning til klimaet. En debat, som aldrig er kommet.

Det kan undre, at denne debat tilsyneladende både undertrykkes og tabuiseres. Det er i sig selv uvidenskabeligt at undertrykke kritisk prøvning af en hypotese, og det må undre, at det kun er pensionerede professorer, der tør udtale denne kritik.

Professor i astrofysik ved Danmarks Tekniske Universitet, Henrik Svensmark, har tidligere forsøgt at inddrage solens aktivitet i klimadebatten. Hans fund og teorier er imidlertid blevet undertrykt og bagatelliseret; de fremføres dog igen i Johannes Krügers bog.

Men hvor ellers hører vi fra de stadigt aktive professorer og eksperter, som jo godt ved, at der er noget galt i debatten og beslutningerne?

Er det tro, frygt, politisk gustne overlæg, tilfældige mavefornemmelser og ”Vores vejr” i DR1, der skal styre klimadebatten og de deraf afledte politiske og økonomiske beslutninger, eller er det fornuft og viden?

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce

Blog: VLAK-regeringen vakler - en VIRK-regering vil virke

Jens Kindberg
Radikales hede drømme om samarbejde med blå blok med Kristian Jensen i front er ikke helt tossede.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her