*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

David Trads alternative fakta

Alex Ahrendtsen (DF). Foto: Per Folkver

Der er ikke noget mere ynkeligt end journalister, der forgæves har forsøgt at blive valgt til Folketinget. Det skulle da lige være anmeldere, der gerne vil være kunstnere. David Trads er en sådan falleret folketingskandidat. Siden sit forsmædelige nederlag har han sendt den ene mærkelige mening ud i æteren efter den anden. I Jyllands-Posten i søndags var ingen undtagelse. Her påstod han, at kulturministeren havde købt mig, fordi jeg var var blevet udnævnt til formand for Odense Teater og dermed kunne indkassere knap 100.000 kr. om året. Lad os derfor i disse postfaktuelle tider tage tingene en ad gangen. 

For det første var vederlaget indtil årsskiftet 96.000 kr. Det er det ikke længere. I den nye bestyrelse for teatret har vi nedsat vederlaget for formanden til 75.000 kr. Kulturministeriet havde i december bedt landsdelsscenerne gennemgå honorarerne for at se, om de var rimelige. Den nye bestyrelse arvede denne opfordring. Efter et oplæg fra direktionen var det en enig bestyrelse, der satte honorarerne ned for formand og næstformand. 

Blog: Da Mette Bock købte Alex Ahrendtsen

Det kan undre, at David Trads ikke på noget tidspunkt har følt det nødvendigt at skrive om vederlagets størrelse under den tidligere formand for Odense Teater. Måske skyldes det, at hun er radikal rådmand.

For det andet er der ingen, der har købt mig. Sammensværgelsesteorierne florerer i den selvbestaltede københavnerelite. I sidste uge fantasererede Knud Romer om, at det var DR's tidligere orkesterchef Per Erik Veng, der havde skrevet mit musikudspil om DR's ensembler og Det Kgl. Teater. I denne uge er det så David Trads, der tror, at man kan købe mig. Mærkeligt nok skrev han ikke dette, da den radikale kulturminister Marianne Jelved udnævnte den radikale rådmand Susanne Crawley Larsen til formand for Odense Teater. Hvordan kan det være? Måske hænger det sammen med, at jeg er valgt for Dansk Folkeparti, mens hun er radikal.

Jeg skal ikke gøre rede for, hvorfor ministeren har udpeget mig. Det er hun bedre til. Jeg vil dog kun sige, at jeg som odenseaner og kulturmenneske er glad for udpegningen. Odense Teater er et veldrevet teater, der har godt fat i publikum, og som i disse år under Mette Sigaards og Jens August Willes dygtige ledelse fejrer kunstneriske succeser. Måske skulle David Trads bevæge sig ud af sin velhaverghetto på Frederiksberg og se en forestilling i Odense. Det kunne endda udvide hans begrænsede horisont en smule.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: David Trads forvansker tallene
Grethe Ulstrup, Ågade 12, Stoholm
David Trads glæder sig i JP skærtorsdag over det kæmpepotentiale for dansk økonomi, der ligger i at få indvandrere fra ikkevestlige lande i arbejde.
Debat: Mediernes hykleri
Knud Kølbæk, tidl. handelsskolelærer, Niels Ebbesensvej 10, Vejle
Den Korte Avis (DKA) er under angreb, fordi DKA har gjort opmærksom på nogle af de store problemer, der er opstået i vort land på grund af en masseindvandring af muslimer gennem de sidste 30 år.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce

Blog: 80 mia. kr. er prisen for inkompetente og uduelige politikere

Rune Lund
Det er en gigantisk skandale, at SKAT nu ser ud til at blive nødt til at kaste en hvid pind efter 80 mia. kr., hvoraf størstedelen for længst burde have ligget i statskassen. Det gør kravet om en kommissionsundersøgelse af skandalerne i SKAT, der kan placere et politisk ansvar, endnu mere aktuelt.

Blog: Damebladsstof er eksistentialisme

Rune Toftegaard Selsing
Damebladsstoffet fortæller bedre end noget andet i avisen, hvad det vil sige at være menneske i dag.

Blog: En tølper

David Trads
Debatten må gerne være hård, men jeg accepterer ikke at blive kaldt landsforræder.

Debat: Valget i Frankrig afslører en ny politisk skillelinje

ANNE APPLEBAUM
Mens den vigtigste politiske skillelinje i Frankrig førhen havde med statens størrelse at gøre, har den nye politiske skillelinje ikke noget at gøre med økonomi overhovedet. Den har at gøre med forskellige syn på selve Frankrigs identitet.
Annonce
Annonce
Han kom fra ingenting og greb chancen i AGF
Da AGF hentede Thomas Juel-Nielsen ind som gardering, anede de fleste AGF-tilhængere ikke, hvem han er. Det ved de nu. I sin femte kamp for AGF scorede han to mål – og lukkede af i forsvaret. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her