*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

David Trads alternative fakta

Alex Ahrendtsen (DF). Foto: Per Folkver

Der er ikke noget mere ynkeligt end journalister, der forgæves har forsøgt at blive valgt til Folketinget. Det skulle da lige være anmeldere, der gerne vil være kunstnere. David Trads er en sådan falleret folketingskandidat. Siden sit forsmædelige nederlag har han sendt den ene mærkelige mening ud i æteren efter den anden. I Jyllands-Posten i søndags var ingen undtagelse. Her påstod han, at kulturministeren havde købt mig, fordi jeg var var blevet udnævnt til formand for Odense Teater og dermed kunne indkassere knap 100.000 kr. om året. Lad os derfor i disse postfaktuelle tider tage tingene en ad gangen. 

For det første var vederlaget indtil årsskiftet 96.000 kr. Det er det ikke længere. I den nye bestyrelse for teatret har vi nedsat vederlaget for formanden til 75.000 kr. Kulturministeriet havde i december bedt landsdelsscenerne gennemgå honorarerne for at se, om de var rimelige. Den nye bestyrelse arvede denne opfordring. Efter et oplæg fra direktionen var det en enig bestyrelse, der satte honorarerne ned for formand og næstformand. 

Blog: Da Mette Bock købte Alex Ahrendtsen

Det kan undre, at David Trads ikke på noget tidspunkt har følt det nødvendigt at skrive om vederlagets størrelse under den tidligere formand for Odense Teater. Måske skyldes det, at hun er radikal rådmand.

For det andet er der ingen, der har købt mig. Sammensværgelsesteorierne florerer i den selvbestaltede københavnerelite. I sidste uge fantasererede Knud Romer om, at det var DR's tidligere orkesterchef Per Erik Veng, der havde skrevet mit musikudspil om DR's ensembler og Det Kgl. Teater. I denne uge er det så David Trads, der tror, at man kan købe mig. Mærkeligt nok skrev han ikke dette, da den radikale kulturminister Marianne Jelved udnævnte den radikale rådmand Susanne Crawley Larsen til formand for Odense Teater. Hvordan kan det være? Måske hænger det sammen med, at jeg er valgt for Dansk Folkeparti, mens hun er radikal.

Jeg skal ikke gøre rede for, hvorfor ministeren har udpeget mig. Det er hun bedre til. Jeg vil dog kun sige, at jeg som odenseaner og kulturmenneske er glad for udpegningen. Odense Teater er et veldrevet teater, der har godt fat i publikum, og som i disse år under Mette Sigaards og Jens August Willes dygtige ledelse fejrer kunstneriske succeser. Måske skulle David Trads bevæge sig ud af sin velhaverghetto på Frederiksberg og se en forestilling i Odense. Det kunne endda udvide hans begrænsede horisont en smule.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Ensidig og negativ journalistik
Ejvind Nielsen, foredragsholder, tidl. sognepræst, Aarhus C
Hvor længe er der nogen, der synes, det er interessant at tale og skrive nedgørende om statsminister Lars Løkke?
Debat: David Trads forvansker tallene
Grethe Ulstrup, Ågade 12, Stoholm
David Trads glæder sig i JP skærtorsdag over det kæmpepotentiale for dansk økonomi, der ligger i at få indvandrere fra ikkevestlige lande i arbejde.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Kronik: Finansverdenens jægersoldater

Ole T. Krogsgaard, direktør, Gentofte
På slagmarken er jægersoldaterne kampstyrkens elite. Men også i den finansielle verden opererer elitestyrker. Her er et indblik i deres metoder.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Flere burde ønske danske muslimer glædelig Eid

Siddik Lausten
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme.

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.

Optimisme: Europa genfinder styrken

| Anne Applebaum er kommentator ved The Washington Post. | © The Washington Post
Lige pludselig ser det gamle Europa mere stabilt, mere lovende og ikke mindst mere harmonisk ud.

Kommentar: Dannelse? Begynd med højskolesangbogen og danmarkskortet

Henrik Jensen
Ifølge en artikel i Jyllands-Posten den 20. juni er skolen på vej væk fra Pisa-målingerne til fordel for »en besindelse på de højere formål eller meningen med at bedrive skole og uddannelse«.
Annonce
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her