*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Erdogan og fejhed

Erdogan påstår, at vi er feje, fordi vi ikke tør udsætte os for hans form for demokrati, som er ved at udmønte sig i diktaturretning. Han vil meget gerne have Tyrkiet med i EU, som han håner på det groveste, som alle vel ved.

Fejheden, som han beskylder os for, har han ret i. Men set med demokratiske briller er vi i øjeblikket ret skyldige i at ignorere den forulempning og fængsling af i titusindvis af mere demokratiske samfundsstøtter end den del af befolkningen, som Erdogans trusselssystem udgør.

Den frie presse ignorerer helt fængslingerne og tortur eller trusler herom. Dommere, professorer og de mere progressive kræfter holdes skamfuldt i interneringslejre eller er bare sat helt uden for normalsamfundet. Og hvem vogter deres rettigheder, mens Erdogan truer dem og alle andre? Det er en skændsel, at ingen nationer overhovedet antyder at stille ham til regnskab og hurtigt får sat ham for den internationale domstol.

Man må håbe, at nogen kan tage kampen op imod ham. Men vi er feje i EU og foretager os intet. Hvis man nu overlod konflikten til Trump og Putin, lod dem blive enige om en mere rimelig løsning på problemerne, ville EU kunne følge efter med kloge kommentarer og måske bruge milliarderne til at sikre grænserne mod Tyrkiet og Libyen. Jeg tænker på alle de milliarder, EU p.t. betaler Erdogan for ikke at slippe masserne af sted herop.

Men vi er feje og sløve, som han siger. Hans korttrick med nazikortet er vel også kun morsomt for ham og hans nærmeste. Alle de fængslede i Tyrkiet har det ikke morsomt, kan jeg hilse og sige.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.

Debat: Hvor længe holder Theresa May?

Karin Riis-Jørgensen, København K
Den britiske premierminister er meget svækket – af valgnederlaget, sexskandalerne og senest den kontroversielle udnævnelse af hendes betroede mand til forsvarsminister.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her