*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Erdogan og fejhed

Erdogan påstår, at vi er feje, fordi vi ikke tør udsætte os for hans form for demokrati, som er ved at udmønte sig i diktaturretning. Han vil meget gerne have Tyrkiet med i EU, som han håner på det groveste, som alle vel ved.

Fejheden, som han beskylder os for, har han ret i. Men set med demokratiske briller er vi i øjeblikket ret skyldige i at ignorere den forulempning og fængsling af i titusindvis af mere demokratiske samfundsstøtter end den del af befolkningen, som Erdogans trusselssystem udgør.

Den frie presse ignorerer helt fængslingerne og tortur eller trusler herom. Dommere, professorer og de mere progressive kræfter holdes skamfuldt i interneringslejre eller er bare sat helt uden for normalsamfundet. Og hvem vogter deres rettigheder, mens Erdogan truer dem og alle andre? Det er en skændsel, at ingen nationer overhovedet antyder at stille ham til regnskab og hurtigt får sat ham for den internationale domstol.

Man må håbe, at nogen kan tage kampen op imod ham. Men vi er feje i EU og foretager os intet. Hvis man nu overlod konflikten til Trump og Putin, lod dem blive enige om en mere rimelig løsning på problemerne, ville EU kunne følge efter med kloge kommentarer og måske bruge milliarderne til at sikre grænserne mod Tyrkiet og Libyen. Jeg tænker på alle de milliarder, EU p.t. betaler Erdogan for ikke at slippe masserne af sted herop.

Men vi er feje og sløve, som han siger. Hans korttrick med nazikortet er vel også kun morsomt for ham og hans nærmeste. Alle de fængslede i Tyrkiet har det ikke morsomt, kan jeg hilse og sige.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Korsridder i Thy

Mikael Jalving
Brøken forkortes: sandet, vandet, korset på masten, nu kun korset, sandet, havet, før jeg hiver i bremsen, gummi mod alu.

Blog: ’Adgang forbudt’ på danske strande? Nej tak!

Christian Rabjerg Madsen
Uanset om stranden er privat eller offentlig ejet, har danskerne – med ganske få undtagelser - en lovfæstet ret til at bruge den. Den ret bør vi værne om.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her