*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Faste læger en gevinst

Tryghed for de ældre er en vigtig prioritet for Liberal Alliance, og vi har tidligere foreslået, at hvert plejehjem får en fast tilknyttet læge. Derfor er det glædeligt, at der med satspuljefordelingen på sundhedsområdet er afsat penge til netop det, så de ældre dermed kan vælge, om de vil fortsætte med egen læge eller have hjælp fra en læge, der fast er tilknyttet deres plejehjem.

Faste læger har den fordel, at de kender plejehjemsbeboerne og deres historie. Det skaber en større forståelse for den enkeltes unikke situation. Ordningen betyder endvidere, at man i højere grad kan undgå unødige hospitalsindlæggelser. Det er positivt for sygehusene, der vil blive udsat for et mindre pres. Samtidig vil de ældre opleve, at de langt hen ad vejen kan blive i deres vante og trygge omgivelser, når de har brug for lægehjælp.

Det er altså ikke uden grund, at både Ældre Sagen og KL (kommunernes landsforening) bifalder udvidelsen af ordningen med faste læger på landets plejehjem. Det er en gevinst for de ældre.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: For mange hænder
Iver Sørensen, Hadsund
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Manden der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed

Blog: Legalisering af hash fjerner ikke bandeproblemet

Jens-Kristian Lütken
Det er hamrende naivt at tro, at hårdkogte kriminelle vil stoppe deres kriminelle aktiviteter, hvis indtægtsgrundlaget for hashsalget forsvinder på grund af en legalisering.

Karin Riis-Jørgensen: Stor risiko for at Danmark ender på EU's b- eller c-hold

Karin Riis-Jørgensen, tidligere MEP (V), Senior Rådgiver hos Kreab, København K
EU-Kommissionens formand arbejder med en byge af forslag, der skal styrke eurosamarbejdet, hvor Danmark ikke er med. Dermed svækkes Danmarks position i EU.
Annonce
Annonce
Viden
Arkæolog: Bornholmsk kobberfund ændrer vores syn på Stenalderen
Stenalderfolk har været i overraskende tæt kontakt med andre dele af Europa, siger arkæolog efter et nyt kobberfund. Men ikke alle er enige i, at kobberstykket er specielt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her