*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Næstekærlighed taget som gidsel i flygtningedebatten

På de sociale medier beskyldes de borgerlige for mange ting. I hysteriske angreb bliver politikere og enkeltpersoner, der er imod ukontrolleret indvandring og flygtningestrømme, udsat for den selvsamme type angreb, som venstrefløjen anklager de borgerlige for.

I øjeblikket er det særligt Inger Støjberg, som mærker venstrefløjens vrede på baggrund af sine forslag om avisannoncer, der skal redegøre for flygtninge, hvorfor Danmark ikke skal være deres kommende hjem.

Når det kommer til flygtninge, er de borgerlige skyldige i alverdens ondskab, og det begrundes ofte med besiddelse af et ”dårligt menneskesyn”. For når argumenterne slipper op, kan man som regel kun gå efter manden. Den kan ofte toppes med, at man som kristen ikke udviser næstekærlighed.

Debatten er udtryk for de sidste krampetrækninger fra en desperat venstrefløj, i en debat hvor højrefløjen har vundet overalt i Europa, og befolkningen i stigende grad vender sig imod ukontrollerede flygtningestrømme. Inger Støjberg og ligesindede har skullet lægge ører til meget de seneste uger. Hun er blevet kaldt skrigeskinke, og andre racister og nazister.

Det er faktisk ganske komisk, at venstrefløjen gør brug af den nøjagtig samme tone, som man anklager de borgerlige for. De sociale medier koger over med mennesker, hvis menneskesyn tilsyneladende er andres overlegent, omend de sjældent har udvist at have nogen indsigt i, hvad det vil sige. Ofte vender de sig til kristendommen og politiserer det, der ikke må politiseres, nemlig vores tro. Men for venstrefløjen bliver det et politisk våben, selvom kristendommen ikke betyder noget som for den.

Læren af det sidste valg

Det seneste valg viste, at danskerne – og med rette – er bekymrede for de stigende flygtningestrømme. Venstrefløjen er desperat, og derfor må man klynge sig til forestillingen om, at man moralsk er et bedre menneske end de fæle højreorienterede. Det evige problem med venstrefløjen er, at den ikke har forstået, at de mange gode hensigter ofte får fatale konsekvenser i virkeligheden.

Næstekærligheden er ikke ensbetydende med, at man skal hjælpe hele verden. Næstekærlighed er et personligt anliggende. Zenia Stampe, Johanne Schmidt-Nielsen, og hvem der ellers måtte kræve forloren næstekærlighed, kan hver især åbne deres hjem op. De kan selv sætte sig ind i kærlighed til næsten. At ville ophæve Danmarks grænser under påskud af at være næstekærlig er hykleri. Det kaldes farisæisme.

Det er ikke næstekærlighed at tage imod alle, der er i nød. Det kan landet ikke bære, og dermed vil ens konkrete næste blive svigtet. Vi bør også se på de grupper, der er tale om. Reelle flygtninge vil tage til nærområderne, så de hurtigt kan vende hjem, når konflikten i deres hjemland er ovre, mens de velhavende tager til Vesteuropa, som dermed bliver til indvandring.

Det er kun de få ressourcestærke, som har råd til den lange, dyre tur til vores lande, som de gode hensigter hjælper, mens deres fattige og kæmpende landsmænd lades i stikken. Og hvem er der til at bygge landet op igen, når de rige og veluddannede er emigreret til ”det barmhjertige” Vesten?

Dette burde være logik, men for store dele af venstrefløjen er det følelserne, der er det vigtigste. Selvom vi kan hjælpe flere i nærområderne, føles det altså bare bedst at hjælpe et par tusinde her i landet – og det er tilsyneladende det, der betyder noget.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Kronprinsen agerer som en enevældig
Hannah Lie, Frederikssund
Jeg var lige ved at droppe læsningen af lederen i JP 21/6, da jeg så, hvad emnet var: kronprinsen.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skattelettelser, ja tak!

Eva Kjer Hansen
Danskerne er verdens hårdest beskattede folk, og enhver skattelettelse skal være mere end velkommen.

Blog: Enhedslisten har stirret sig blind på Mærsk

Signe Munk
Vil man gerne have forargelse på venstrefløjen, så skal man sige ”MÆRSK”, ”ERHVERVSLIV” og ”SKATTELETTELSER”.

Blog: Midt i en jazztid

Mikael Jalving
Terroren er politisk og må derfor mødes med politiske svar, ikke blot tekniske eller retoriske.
Annonce
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her