*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Forbyd Hizb ut-Tahrir

Flere gange har Dansk Folkeparti igennem de seneste år i Folketinget stillet forslag om at forbyde organisationen Hizb ut-Tahrir. Hver gang er forslaget blevet afvist af de øvrige partier bl.a. med henvisning til, at en efterfølgende sag om foreningens opløsning ikke vil kunne vindes.

Med de oplysninger, der er fremkommet efter Omar el-Husseins terrorangreb i København, må sagen stille sig anderledes. Som Berlingske oplyste 25/2 er el-Hussein kommet i Hizb ut-Tahrirs moské på Heimdalsgade, og angiveligt deltog han i den antisemitiske prædiken, som imam Hajj Saeed holdt i forbindelse med fredagsbønnen dagen før terrorangrebet.

Hizb ut-Tahrirs mange trusler igennem de seneste år har dermed nu fået et konkret resultat i form af det terrorangreb, som kostede to danskere livet. Hizb ut-Tahrir er altså tilsyneladende ikke kun leveringsdygtige i trusler om vold og drab, de er nu også leveringsdygtige i gerningsmænd.

Hizb ut-Tahrirs forhenværende talsmand er dømt for at opfordre til drab på jøder. Hizb ut-Tahrir har opfordret til at slå danske politikere ihjel. Hizb ut-Tahrir har opfordret til at dræbe danske soldater udsendt i Afghanistan og Irak. Og nu har Hizb ut-Tahrirs talsmand, Junes Kock, udtrykt forståelse for og accept af, at Danmark og danskerne bliver udsat for terrorangreb.

Hvad mere skal der egentlig til, før en organisation kan forbydes?

Jeg forudser nu allerede, hvad argumentet kan være. Omar el-Hussein er bare en enkeltperson, og man kan ikke stille hele organisationen til ansvar for, hvad han har gjort.

Med akkurat samme begrundelse ville man såmænd også kunne forsvare, at al-Qaeda, hvis organisationen fandtes i Danmark, skulle være lovlig. »Terrorangrebet den 11. september 2001 – det var bare et udslag af enkeltpersoners værk – det kan man ikke klandre al-Qaeda for.«

Enhver kan forstå idiotien i det synspunkt.

Kan agere legalt

Som situationen er i øjeblikket, kan Hizb ut-Tahrir låne offentlige lokaler, de kan have deres egen moské, de kan lovligt opsøge unge mennesker på uddannelsesinstitutioner og hverve dem til foreningen – ja, de kan i det hele taget agere fuldstændig legalt, samtidig med at de inspirerer muslimer til at begå terrorangreb mod Danmark. Det er ganske enkelt ikke en holdbar situation.

Der er ingen argumenter for at undlade en opløsning af Hizb ut-Tahrir. Grundlovens ord er klare: Organisationer, der virker ved vold, skal opløses – de ikke alene kan, nej, de skal opløses! Hvis justitsministeren fortsat i lyset af terrorangrebet i Danmark afstår fra at tage skridt til at opløse Hizb ut-Tahrir, er justitsministeren og regeringen på kollisionskurs med selveste grundloven.

Det handler ikke længere ”bare” om en organisation, der opfordrer til terror. Det handler om en organisation, der leverer terror midt i hjertet af landets hovedstad. Stop dem. Nu!

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Skadelig symbolpolitik sætter integrationen tilbage

Gitte Seeberg
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold

Blog: En liste af dårskab fra Nye Borgerlige

Jens Kindberg
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her