*

Debatindlæg 20.01.2013 kl. 03:00

Hvor skal vi hen?

Direktør for DI, Karsten Dybvad, har da fuldstændig ret, når han i klare vendinger formulerer det, vi andre fra den virkelige verden også tænker, at regeringen må fastsætte en strategi for, hvordan vi undgår at fortsætte med at tabe job i den hastighed, det hidtil er sket.

Det er ikke nok med de hidtidige vage formuleringer fra vores statsminister om, at der skal skaffes flere job i Danmark.

Så længe højre hånd ikke ved, hvad venstre hånd gør, kommer vi aldrig sikkert i land med en vækst, som skal være styret af bedre vilkår for virksomhederne.

Vi bliver ikke rigere af at diskutere, hvor kort eller hvor lang en dagpengeperiode skal være, og hvem der er berettigede til kontanthjælp eller ej. Hvis indtægterne ikke er der, nytter det jo ikke noget.

Hvor lang tid skal vi gå rundt om den varme grød, inden nogen tør erkende, at Danmark, som det meget lille land vi er, er nødt til at gøre det attraktivt for virksomheder at slå sig ned her?

Med de nuværende regler er der ingen økonomiske incitamenter til at udenlandske/danske virksomheder skal lægge sit kontor/produktion/lager i Danmark.

Og derfor går det kun én vej med beskæftigelsen i Danmark, og det er den forkerte.

Skal vi lægge en plan, skal den være langsigtet og er nødt til at være forholdsmæssigt uafhængig af siddende regeringer og deres påfund.

Ellers bliver vi slået tilbage til start, hver gang vi får en ny regering. Udfordringen er, at enhver siddende minister ikke ser ud over sin egen forventede ”levetid” som minister. Altså overvejer ingen i virkeligheden langtidskonsekvenserne af de beslutninger, de tager, de tænker alt for meget på, hvad der er stemmer i, i stedet for at tænke på vores (Danmarks) fælles fremtid.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Jorden kalder Stine Bosse
Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet (DF)
Hvis ikke grænsekontrollen virker, så synes jeg, at Stine Bosse skylder en forklaring på, hvorfor EU da bruger så voldsomme ressourcer på at bevogte sin eksterne grænse.
Om antisemitisme og politisk korrekthed
Petter Mathisen, Parcelvej 104B, Virum
På DR2 Deadline 27/1 havde Niels Krause Kjær inviteret en seniorforsker fra DIIS i studiet for at diskutere den voldsomt stigende antisemitisme i Europa.
Tysk bureaukrati har store konsekvenser
Anne Windfeldt Trolle, branchedirektør, Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik | Michael Svane, branchedirektør, DI Transport
Næste gang du skal sydpå på bilferie, så prøv at forstille dig, at du skal registrere dig i alle de lande, du kører igennem.
Markering af Auschwitz og Putins fravær
Severin Olesen Larsen, Kvædegangen 16, Birkerød
70-årsdagen for befrielsen af Auschwitz er blevet markeret med megen alvor, snak og højtidelighed og med en ceremoni, hvor bl.a. præsidenterne for Tyskland og Frankrig deltog sammen med mange andre statsoverhoveder.
forsiden lige nu

Nato vil udvide forsvaret mod øst

Seks af de østlige Nato-lande skal have nye kommandocentre som led i Ukraine-krisen.

Boligrente i nyt dyk til minus 0,4 pct.

Cita-renten er faldet markant, siden ECB offentliggjorde sit opkøbsprogram.

Landbrugskrisen udløser ny mavepuster til Østjydsk Bank

Oprydning og landbruget tvinger banken til endnu et hug. Samlede nedskrivninger: 50 mio. kr. på et kvartal.

Danske universiteter kritiseres for at modtage olie-penge

Universiteterne modtager millioner fra olieindustrien mod at forske i mere effektiv olieudvinding.

Jay-Z køber Spotify’s største rival for trecifret millionbeløb

Den amerikanske rapmusiker Jay-Z har brugt en del af sin formue på at købe WiMP.

Hun gik til plastikkirurg, som hun gik i butikker - nu er shoppeturen slut

Brasilien har verdensrekord i plastikoperationer, men celeber sag har sat gang i debat.
Annonce
Debat
Annonce
Kommentarer
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce