*

Debatindlæg 30.03.2011 kl. 03:01

Hvad er det lige med det velfærdssamfund?

»Vort lille land kan naturligvis ikke leve af at udbetale meget høje sociale ydelser til enhver unionsborger, der betræder dansk jord«, skrive Birthe Rønn Hornbech i en kronik i JP 26/3.

Men helt ærligt, vi kan da heller ikke leve af at udbetale meget høje sociale ydelser til indfødte danskere. Strengt taget er det vel en bedre forretning for Danmark at modtage unge mennesker i 20'erne end at opfostre vores egne.

Tænk på, at vi ikke har skullet bruge penge på fødeklinikker, sundhedsplejersker, vuggestuer, børnehaver, børnelæger, folkeskolen og i nogle tilfælde heller ikke videregående uddannelse.

Jeg forstår ikke, at danske politikere bruger så meget tid på at nærlæse konventionerne for at smyge sig uden om basale menneskerettigheder for at bevare et velfærdssamfund, der i den grad er en økonomisk katastrofe.

40 år med besparelser

Hvad er det lige ved det velfærdssamfund, der er så godt?

De seneste 40 år har det ikke været andet end besparelser, våde bleer, nedlæggelser, rationaliseringer og utilfredshed. Indvandringen er ikke et problem, det er velfærdssamfundet i sig selv, der er problemet. Hvis en dansker ikke gav et dundrende underskud, ville en indvandrer aldrig være et problem.

Vi løser ikke problemet med velfærdsstaten ved at udelukke indvandring og kalde til kamp imod EU-domstolen og alle menneskerettighederne. Brug ikke EU-dommene som syndebuk for at aflede opmærksomheden fra behovet for reformer af velfærdsstaten.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Jorden kalder Stine Bosse
Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet (DF)
Hvis ikke grænsekontrollen virker, så synes jeg, at Stine Bosse skylder en forklaring på, hvorfor EU da bruger så voldsomme ressourcer på at bevogte sin eksterne grænse.
Håndværkerne skal også efterforske fartbøder
Torben Liborius, erhvervspolitisk chef, Dansk Byggeri
Selv om de seneste mange års skiftende regeringer alle har haft som mål at reducere antallet af administrative byrder, er virkeligheden desværre stadig den, at danske virksomheder bruger uhensigtsmæssigt meget tid på at administrere og leve op til et utal af lovkrav.
Det græske oprør
Poul Thorhauge, Fyrresvinget 16, Silkeborg
JP’s leder 27/1 konkluderer, at Grækenland skal honorere indgåede aftaler (gældsforpligtelser) eller forlade euroen.
DF svigter ikke sine vælgere
Poul Erik Andersen, næstformand, DF Odense, Dronningensgade 32, Odense C
I sin leder 26/1 har Jyllands-Posten travlt med at hudflette Dansk Folkeparti og Kristian Thulesen Dahl på grund af partiets holdning til en eventuel regeringsdeltagelse.
forsiden lige nu

Jorden er på vej ind i en ny tidsalder

Forskere mener, at vi mennesker nu har sat os så endegyldigt på magten over Jorden, at naturen reelt er død. Derfor taler de om en helt en ny tidsalder.

Skjult milliardregning til elkunder i vindeventyr

Elkunder betaler skjulte milliardbeløb til nye havmølleparker. Det slører de samlede udgifter ved det danske vindeventyr.

Vild forvirring om resultatet af skolevalg

En fejl i visningen af resultater fra skolevalget var årsag til forvirringen, lyder forklaringen.

Politiker truer med at fortælle om kollegaers utroskab

En homoseksuel politiker i sydstaten Alabama har fået nok af sine kollegaers nedsættende kommentarer.

Fem ting du IKKE vidste om skimmelsvamp

Er al skimmelsvamp giftig? Bliver alle lige syge? Nedbryder svampen hele huset? Læs svarene her.

Konservative bliver stævnet for ubetalt millionregning

De Konservative har tilsyneladende ikke betalt en regning på 1,7 mio. kr. til tidligere reklamebureau.
Annonce
Debat
Annonce
Kommentarer
Annonce
Søg i vejviseren
Annonce