*

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Der findes mange mure i verden

Karoline Kjær Hansen antyder en lighed mellem Berlinmuren, der skulle holde folk indespærret, og Israels beskyttelsesmur, der skal holde terrorister ude (JP 8/11).

Karoline Kjær Hansen antyder en lighed mellem Berlinmuren, der skulle holde folk indespærret, og Israels beskyttelsesmur, der skal holde terrorister ude (JP 8/11).

Trumps planlagte mur mod Mexico sammenligner hun også med Berlinmuren. De andre 30-40 beskyttelsesmure, der findes rundtomkring i verden, nævner hun ikke. Hvad med muren i Belfast mellem protestanter og katolikker? Muren på Cypern mellem tyrkere og grækere? Hvad med murene omkring de spanske enklaver Melilla og Ceuta i Nordafrika? Hvad med Marokkos mur mod Spansk Sahara? Og sådan kunne man blive ved.

Det nye sorte Sydafrika har bygget en mur mod indtrængende fra nabostater. Indien regner med at fuldende en 3.000 kilometer lang mur mod Bangladesh i løbet af året.

Estlands parlament har vedtaget konstruktionen af en mur mod Rusland, og mange lande i Balkan-området og Østeuropa er i gang med lignende projekter.

Der er en ægyptisk mur mod Gaza og en mur på det punkt, hvor Indien og Pakistan møder hinanden. Der er en mur mellem Thailand og Indonesien og en saudiarabisk mur mod Yemen.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Vivi Hannibalsen, Søborg
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Sociale klausuler virker. Jeg ved det for jeg har set det fra først række.

Louis Jacobsen
Flere og fler kommuner stiller krav om ordentlige arbejdsforhold og en seriøs tolkning af uddannelsesansvaret, når virksomheder skal byde ind på opgaver. I skal huske hvem der arbejder for de klausuler når i stemmer.

Blog: Vision Amager Fælled 2027 – Den sande tilstand

Jens Kindberg
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang.

Blog: Vi tillader, at parallelsamfund udvikler sig

Olav Skaaning Andersen
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'.

Debat: Mere fælles udenrigspolitik gennem EU

Alexander Lemche, jurastuderende ved Københavns Universitet, København K
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her